Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Συγκέντρωση στη «Βιοκεράλ»

Αγωνιστική συγκέντρωση έξω από την κεραμοποιία «Βιοκεράλ» και σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου Λάρισας - Συκουρίου, στο ύψος που βρίσκεται το εργοστάσιο, προχώρησαν χτες το πρωί κάτοικοι της περιοχής και εκπρόσωποι φορέων, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων ώστε να σταματήσει επιτέλους η χρήση καύσιμης ύλης - το ρυπογόνο πετ-κοκ και λυματολάσπη - που είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία τους.

Η συγκέντρωση έγινε, με αφορμή τη νέα πυρκαγιά, τη δεύτερη μέσα σε λίγους μήνες, που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στο χώρο του εργοστασίου, επιβαρύνοντας έντονα την ατμόσφαιρα της περιοχής. Η εκδήλωση της πυρκαγιάς προκάλεσε, ταυτόχρονα, τις υπόνοιες των κατοίκων ότι η κεραμοποιία εξακολουθεί να λειτουργεί παρά την απόφαση αναστολής της λειτουργίας της που είχε πάρει η Νομαρχιακή Αρχή Λάρισας.

Στη χτεσινή κινητοποίηση, μεταξύ των άλλων, παραβρέθηκαν εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Χρ. Χαλκιάς, αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με επικεφαλής τον πρόεδρο Θ. Βάιο, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι όλα αυτά τα χρόνια που στην επιχείρηση καίγονται επικίνδυνα τοξικά υλικά, το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε με ευθύνη του υπουργείου, της Νομαρχίας και άλλων αρμόδιων αρχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ