Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Τηρεί στάση απαξίωσης των αγώνων

Καταγγελία της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας, που πρόσκειται στην παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων», για την απαξίωση του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου της πόλης και της επαρχίας, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι η θητεία του ΕΚ, με βάση το καταστατικό, έχει λήξει από τις 18 Νοέμβρη 2010, ακολουθούνται διαδικασίες αντικαταστατικές και παράνομες και τονίζει: «Μετά τη λήξη της θητείας παρότι χρειάζεται διορισμός διοίκησης από τα δικαστήρια για να είναι νόμιμη η διαδικασία, και παρότι το καταγγείλαμε ως δυνάμεις του ΠΑΜΕ, η παράταξη "Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων" που έχει την πλειοψηφία και πίσω κρύβονται οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, προχωρά στη συνέλευση και εκλογές στις 28 Νοέμβρη.

Αντί ο συνδικαλιστικός φορέας να είναι όργανο πάλης, συσπείρωσης και αγώνα για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, τον έχουν καταντήσει κυριολεκτικά "φάντασμα". Υπηρετεί την εργοδοσία και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η δράση του είναι ανύπαρκτη όλο το προηγούμενο διάστημα και με τις παράνομες εκλογικές διαδικασίες έρχεται να ολοκληρωθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση».

Και καταλήγει: «Οι εργαζόμενοι της περιοχής μας χρειάζεται να καταδικάσουν τέτοιες μεθοδεύσεις. Να ξεπεράσουν τέτοιες πλειοψηφίες, κονταίνοντας τα πόδια τους, αλλάζοντας τους συσχετισμούς από την κορυφή έως τη βάση, ενισχύοντας τις ταξικές δυνάμεις και το ΠΑΜΕ.

Για να αλλάξει ρότα το συνδικαλιστικό κίνημα, αναπτύσσοντας τους ταξικούς αγώνες και την κοινή δράση έως και την ανατροπή αυτής της πολιτικής μέσα από ένα μέτωπο με τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ