Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Χαράτσια στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις!

Φορολογική εξομοίωση με τα μπόνους τραπεζικών στελεχών! Για αρχή οι εργαζόμενοι στις πρώην ΔΕΚΟ

Τη φορολογική εξομοίωση για ποσά από προγράμματα «πρόωρης συνταξιοδότησης» εργαζομένων με τα «μπόνους» των τραπεζιτών προβλέπουν οι διατάξεις του αντιασφαλιστικού νόμου που πέρασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην κοινοποίηση σχετικής εγκυκλίου στις Εφορίες, δίνοντας συγκεκριμένες εντολές ειδικά για τυχόν σχετικά προγράμματα και για τις αμοιβές εργαζομένων σε όλες τις πρώην ΔΕΚΟ. Είναι απόλυτα φανερό ότι στον επόμενο τόνο η ήδη ψηφισμένη νομοθετική ρύθμιση θα ακουμπήσει και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Με τα νέα χαράτσια έρχονται να πάρουν πίσω με τη μορφή φόρου τα ποσά για τις τάχα οικειοθελείς συνταξιοδοτήσεις.

Με βάση τις νέες ρυθμίσεις, τα λεγόμενα οικονομικά κίνητρα φορολογούνται πλέον με αυτοτελή φορολόγηση πολύ πάνω από την προβλεπόμενη κλίμακα εισοδήματος. Ποσά που ξεπερνούν το 10% του συνολικού ετήσιου εισοδήματος μπαίνουν στην ειδική κλίμακα, στην ίδια που ισχύει και για τα μεγαλοστελέχη των τραπεζών με τα χαράτσια να ξεκινούν από το 50%. Για παράδειγμα, σε ετήσιο εισόδημα (μαζί με υπερωρίες κ.ά.) ύψους 40.000 και για κίνητρο 20.000 ευρώ τα 4.000 ευρώ (10% του εισοδήματος) θα μπουν στην κλίμακα εισοδήματος και τα 16.000 στην αυτοτελή φορολόγηση με 50% δηλαδή θα πληρωθεί πρόσθετος φόρος 8.000 ευρώ! Η νέα ρύθμιση έχει και αναδρομική ισχύ με την ημερομηνία εφαρμογής να ξεκινά από τις 15 Ιούλη 2010.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ