Σάββατο 27 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Αμεση ανάγκη η αντιπλημμυρική προστασία

Στον ....«κακό μας τον καιρό» απέδωσε χτες στη Βουλή το πρόβλημα των καταστροφών που υπέστησαν περιοχές της Κέρκυρας από τις πρόσφατες πλημμύρες ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, απαντώντας σε Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χαράλαμπου Χαραλάμπους, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη αντιπλημμυρικής υποδομής στο νησί και ζήτησε την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων.

Ο υφυπουργός Υποδομών, ανέφερε την εκταμίευση του ποσού των 150 χιλιάδων ευρώ για έκτακτα έργα από τα υπουργεία Υποδομών και Υγείας. Στο «διά ταύτα» όμως, δηλαδή σχετικά με τις υποδομές αντιπλημμυρικής προστασίας, ανέφερε ότι «οι αιρετές περιφέρειες πλέον έχουν την ευθύνη, μαζί με τις δημοτικές αρχές, της αντιπλημμυρικής προστασίας»!

«Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές επιχειρούν να υποβάλλουν στον κερκυραϊκό λαό ότι πρόκειται περί θεομηνίας. Δεν είναι, όμως, έτσι», σημείωσε ανταπαντώντας ο Χαρ. Χαραλάμπους. Εθεσε μάλιστα το ερώτημα «ως πότε η κάθε κυβέρνηση θα εξαγγέλλει ότι βοηθά τους πλημμυροπαθείς, αλλά ουσιαστικά δεν το αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του, μέσα από τη διάθεση ικανού ποσού». Τέλος, επισήμανε ότι «οι πλημμύρες στην Κέρκυρα οφείλονται στο "βιασμό" του περιβάλλοντος από το κεφάλαιο, όπου χείμαρροι, ρέματα και ποτάμια ουσιαστικά καταστράφηκαν γιατί υπάρχει αυθαίρετη δόμηση. Και γι' αυτήν την αυθαίρετη δόμηση, κατέληξε, ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν, έχουν και οι τοπικές αρχές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ