Σάββατο 27 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Παρέμβαση για την απελευθέρωση κρατούμενων μεταναστών

Παρέμβαση στη διευθύντρια των φυλακών Κασσαβετείας Βόλου έκανε χτες η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» με τον Ν. Γκατζή και τον βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Νάνο, ζητώντας την απελευθέρωση των μεταναστών που κρατούνται παράνομα.

Υπενθυμίζουμε ότι 4 μετανάστες τις προηγούμενες μέρες, μην αντέχοντας τις συνθήκες κράτησης, είχαν ράψει τα στόματά τους, ενώ κάποιοι άλλοι είχαν αρνηθεί το συσσίτιο. Οι μετανάστες που προέβησαν σε αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας, θα μεταφερθούν για ακόμη μια φορά σε άλλο μέρος. Η διευθύντρια των φυλακών είπε στην αντιπροσωπεία ότι παρά τη διαδικασία που κίνησε, για να αφεθούν ελεύθεροι, η αρμόδια δικαστική αρχή την απέρριψε. Να σημειωθεί ότι 50 μετανάστες βρίσκονται παράνομα κρατούμενοι πολλούς μήνες, χωρίς να υπάρχουν κατάλληλοι χώροι, στα ίδια κελιά με ανθρώπους που κατηγορούνται για ποινικά αδικήματα.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση», με ανακοίνωση της τοπικής Γραμματείας Μαγνησίας, ζητά άμεσα: Την απελευθέρωση των κρατούμενων μεταναστών που προέρχονται από χώρες που πλήττονται από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, καταστάσεις κατοχής ή εμφυλίων πολέμων, την εξασφάλιση του δικαιώματος υποβολής αιτήματος ασύλου σε όλους τους πρόσφυγες που καταφεύγουν στη χώρα μας, την ανάληψη από το κράτος της αποτελεσματικής φροντίδας και προστασίας των προσφύγων, ιδιαίτερα των γυναικών και των ασυνόδευτων ανηλίκων και τη διακοπή της λειτουργίας και απομάκρυνση του οργανισμού FRONTEX από το έδαφος και τα σύνορα της χώρας μας.

Σε άλλο σημείο υπογραμμίζει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως και της προηγούμενης της ΝΔ, που υλοποιώντας την αντιμεταναστευτική αντιπροσφυγική πολιτική της ΕΕ, έχουν οδηγήσει σε τραγικό αδιέξοδο χιλιάδες πρόσφυγες που αναζητούν καταφύγιο στη χώρα μας. Επίσης επισημαίνει την ουσιαστική στέρηση της δυνατότητας υποβολής αιτήματος ασύλου στους περισσότερους. Τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους, που σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ και την ελληνική νομοθεσία μπορεί να φτάσει και τους 18 μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ