Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ «ΣΙΚ»
Σκανδαλώδης «ασυλία»

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Εργασίας, παρά τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει η ηγεσία του, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απολυμένοι εργαζόμενοι στα κέντρα αισθητικής «ΣΙΚ», που περιμένουν εδώ και μήνες την καταβολή των δεδουλευμένων, δώρων και επιδομάτων που τους οφείλει ο εργοδότης.

Στη σύσκεψη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των υπουργείων Εργασίας και Εμπορίου, στελέχη του ΣΕΠΕ, του ΙΚΑ, συνδικαλιστές και απολυμένοι, ο υφυπουργός Εργασίας Χρ. Πρωτόπαππας για ακόμα μία φορά αρκέστηκε στη δήλωση ότι θα δώσει εντολή στους μηχανισμούς του υπουργείου να κινηθούν εναντίον του εργοδότη. Την ίδια ώρα εκπρόσωποι του ΙΚΑ που έπαιρναν μέρος στη σύσκεψη δήλωναν ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας οφείλει στον Οργανισμό πάνω από 1 δισ. δρχ. αλλά δεν μπορούν να βρουν τρόπο να τα εισπράξουν, ούτε να του επιβάλλουν κυρώσεις! Παράλληλα η εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ τόνισε ότι από το 1994 κάνουν μηνύσεις στο συγκεκριμένο εργοδότη, αλλά καμία δεν έφτασε στο δικαστήριο. Ολα αυτά δείχνουν το μέγεθος της πολιτικής συγκάλυψης της ασυδοσίας του εργοδότη.

Να σημειωθεί ότι παρόμοια δέσμευση με τη χτεσινή ο υφυπουργός, είχε δώσει σε ανάλογη συνάντηση δυο περίπου μήνες πριν. Τότε είχε υποσχεθεί στις εργαζόμενες ότι θα έκλεινε μέσα σε 15 μέρες τα κέντρα αισθητικής, εάν σ' αυτό το διάστημα ο ιδιοκτήτης Αλεξ. Σικ δεν τηρούσε τις υποχρεώσεις του, κάτι που δεν έγινε.

Το μοναδικό θετικό της συνάντησης είναι ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο οι απολυμένες από τα κέντρα αισθητικής να πάρουν επίδομα ανεργίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ