Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΘΑΣΟΥ - ΚΑΒΑΛΑΣ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα

Μετά την πετυχημένη απεργιακή τους κινητοποίηση, βρίσκονται σε ετοιμότητα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους

«Δεν τελειώσαμε»! Το μήνυμα αυτό στέλνουν οι ναυτεργάτες που είναι ναυτολογημένοι στα πλοία της πορθμειακής γραμμής Καβάλας - Θάσου προς τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Οι ναυτεργάτες της γραμμής, επί δύο μέρες, 21 και 22 του Δεκέμβρη, ακινητοποιώντας τα πλοία της γραμμής έδωσαν μάχη για την υπεράσπιση των Συλλογικών τους Συμβάσεων, τις οποίες ευθέως έθεσαν υπό αμφισβήτηση οι πλοιοκτήτες, με τη... συνδρομή των τοπικών παραγόντων του ΠΑΣΟΚ, όπως του δημάρχου Θάσου και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας. Οι ναυτεργάτες αφού έκοψαν, με την αποφασιστικότητά τους, τη φόρα των πλοιοκτητών, τώρα επανέρχονται δριμύτεροι, κάνοντας σαφές ότι ήδη προετοιμάζονται για νέους, πιο σκληρούς αγώνες αυτή τη φορά, ενάντια συνολικά στην αντιναυτεργατική κυβερνητική πολιτική. Η θέληση των ναυτεργατών της πορθμειακής γραμμής για την κλιμάκωση των αγώνων «συμπυκνώνεται» στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση Ναυτικών «Η ΘΑΣΟΣ», με την οποία κατατίθεται και το διεκδικητικό πλαίσιο των ναυτεργατών.

Η Ενωση, η οποία αποτελεί μία από τις πρωτοπόρες ναυτεργατικές οργανώσεις μαζί με την ΠΕΜΕΝ και τον «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι οι ναυτεργάτες της Θάσου αφού έκαμψαν την αδιαλλαξία των πλοιοκτητών και έγιναν αποδεκτά τα αιτήματά τους, που αφορούσαν στην καταβολή των δεδουλευμένων τους τα οποία τους οφείλονταν από το καλοκαίρι, τώρα «προγραμματίζουν την κλιμάκωση των αγώνων τους μαζί και με τους άλλους ναυτεργάτες στις υπόλοιπες πορθμειακές γραμμές της χώρας». Το διεκδικητικό πλαίσιο των ναυτεργατών περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υπογραφή ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ναυτεργατικής οικογένειας, την απόσυρση του νέου θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα και του διαλυτικού κανονισμού 3577/92, που αίρει το καμποτάζ. Επίσης, τη θωράκιση του καμποτάζ, τη συγκρότηση Εθνικού Οργανισμού Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Ακόμα την ουσιαστική προστασία των ανέργων, την αύξηση των συντάξεων και όλων των επιδομάτων στο 80% του μισθού.

«Η συμπαράσταση - συνεχίζει- της κοινής γνώμης στη διήμερη απεργιακή κινητοποίησή μας, μας δίνει δύναμη να παλέψουμε πιο αποφασιστικά μαζί και με τους άλλους εργαζόμενους για την υπεράσπιση και διεύρυνση των κατακτήσεών μας. Για θαλάσσιες μεταφορές με βάση την εξυπηρέτηση του λαού της Θάσου και της Καβάλας και όχι με γνώμονα την αντίληψη που "ακούει" στο όνομα "ανταγωνιστικότητα" για μεγαλύτερο δυνατό κέρδος των πλοιοκτητών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ