Πέμπτη 2 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι

Παρέμβαση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας

Να πάρει απόφαση για τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, αναμένεται να καλέσουν σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ.

Με παρέμβασή τους για τα σκουπίδια, στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι σύμβουλοι του ΚΚΕ τονίζουν: «Αυτές τις μέρες στο Λεκανοπέδιο έχει δημιουργηθεί μια εκρηκτική κατάσταση με τα σκουπίδια, με επιπτώσεις ιδιαίτερα στο Δήμο της Αθήνας, που αιτία της είναι η απόλυση 100 συμβασιούχων εργαζομένων του Ενιαίου Συνδέσμου, στο ΧΥΤΑ της Φυλής. Είναι ένα πρώτο δείγμα για το τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα ως αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ η οποία επηρεάζει τόσο τη ζωή χιλιάδων συμβασιούχων που πρόκειται να απολυθούν όσο και τη ζωή των εκατομμυρίων κατοίκων και εργαζομένων του Λεκανοπεδίου που ενώ πληρώνουν φόρους και τέλη, θα στερηθούν όχι μόνο την καθαριότητα στην πόλη τους, αλλά και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.

Για την κατάσταση αυτή συνυπεύθυνες είναι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εφάρμοσαν το θεσμό των συμβασιούχων, όπως και οι δήμαρχοι που αποδέχθηκαν και επέκτειναν την αντεργατική αυτή μορφή εργασιακών σχέσεων.

Ειδικά στο Δήμο της Αθήνας με τους 2.500 συμβασιούχους οι επιπτώσεις στη λειτουργία της καθαριότητας, των παιδικών σταθμών, του ΟΝΑ, του Πολιτισμικού Οργανισμού, του Ιδρύματος Αστέγων θα είναι τεράστιες για τα λαϊκά στρώματα.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει πως η μόνη λύση στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επίτευξη αυτού του σκοπού».

  • Τους σοβαρούς κινδύνους στη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την ασφάλεια των εργαζομένων, με συνέπειες στην ορθή λειτουργία των εγκαταστάσεων του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), υπογραμμίζει το μόνιμο προσωπικό των τεχνικών του διευθύνσεων, με αφορμή την πρόσφατη απόλυση 98 συμβασιούχων και συνολικά περίπου 200.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάση εργασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ σήμερα (2023-03-30 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες με αιχμή την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά (2020-05-29 00:00:00.0)
Το μήνυμα παραδόθηκε και στη νέα δημοτική αρχή (2019-08-30 00:00:00.0)
Καταγγέλλει το παιχνίδι αποπροσανατολισμού από την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ (2017-06-21 00:00:00.0)
Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών (2015-04-10 00:00:00.0)
Νέα επίθεση των ΜΑΤ στους συμβασιούχους (2011-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ