Τρίτη 4 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πρωτοχρονιά με απόλυση

Χωρίς αποζημίωση απολύθηκαν οι 230 εργαζόμενοι στο Πρακτορείο Εφημερίδων Αθηναϊκού Τύπου

Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς απολύθηκαν 230 εργαζόμενοι,οι οποίοι δούλευαν στο Πρακτορείο Εφημερίδων Αθηναϊκού Τύπου και το οποίο έκλεισε στις 31 του Δεκέμβρη! Οι απολύσεις στάλθηκαν στα σπίτια των εργαζομένων με δικαστικούς επιμελητές χωρίς να έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις, οι οποίες μάλιστα ανέρχονται σε 1 δισεκατομμύριο δραχμές! Για πρωτοφανή γεγονότα στο χώρο του Τύπου κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση, ο κ. Τσαγκάρης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, έστειλε τη μέρα της Πρωτοχρονιάς στους εργαζόμενους τις απολύσεις, στις οποίες προκλητικά αναφέρεται ότι η επιχείρηση δεν είχε καμία υποχρέωση να δώσει αποζημιώσεις, αλλά οικειοθελώς αποδέχεται ότι τις οφείλει!

Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών σημειώνει στην ανακοίνωσή της ότι η διοίκηση του σωματείου αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Τύπου να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να παρέμβουν άμεσα για την αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού προβλήματος. «Καλούμε επίσης - επισημαίνεται τέλος - όλα τα κόμματα της Βουλής και τους συνδικαλιστικούς φορείς να σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων για το δικαίωμα στη δουλιά και γενικότερα για τα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ