Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΙ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Ο αγώνας έφερε αποτέλεσμα

Ο αγώνας των σεισμόπληκτων της Δραπετσώνας, με πρωτοστάτες τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Κερατσινίου και τους κομμουνιστές της Δραπετσώνας, έφερε τελικά αποτέλεσμα καθώς, κάτω από την πίεση που ασκήθηκε, ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης, αναγκάστηκε να υπογράψει τα παραχωρητήρια ώστε να παραδοθούν στους σεισμόπληκτους τα σπίτια που δικαιούνταν. Ενα αποτέλεσμα που αποδεικνύει περίτρανα πως, όταν ο λαός θέλει, μπορεί.

Από το 1999 που έγινε ο σεισμός της Αθήνας, πολλές από τις 100 φτωχές σεισμόπληκτες οικογένειες αναγκάστηκαν να καταφύγουν στο νοίκι, ενώ αρκετές άλλες όλα αυτά τα 11 χρόνια έμεναν σε κοντέινερ! Ανάμεσά τους και άνθρωποι με σοβαρές χρόνιες ασθένειες όπως καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς κ.ά.

Ολα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποι αυτοί έπαιρναν μόνο υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ σοβαρές ευθύνες για τα δεινά που υπέστησαν έχουν και όλες οι δημαρχιακές πλειοψηφίες του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα του Αλ. Χρυσού (ΠΑΣΟΚ/ΣΥΝ) που δεν έκανε απολύτως τίποτα και ενώ τα σπίτια ήταν έτοιμα, δεν παραχωρούνταν.

Η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου κατέθεσε Ερωτήσεις στη Βουλή και επανειλειμμένα επισκέφτηκε τους σεισμόπληκτους, όπως και ο Ηλίας Πατίδης, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κερατσινίου - Δραπετσώνας, καλώντας τους σε οργάνωση του αγώνα τους και σε μαζικές κινητοποιήσεις. Οι σεισμόπληκτοι μετά από συνεχείς κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα στο υπουργείο Υποδομών, απέκτησαν τελικά, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, το σπίτι που δικαιούνταν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ