Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΥΚΕΩΝ - ΝΕΑΠΟΛΗΣ
Παρέμβαση ενάντια στις απολύσεις εργαζομένων

Συγκέντρωση ενάντια στις απολύσεις των 120 περίπου συμβασιούχων στο Δήμο Συκεών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, την ώρα που αυτό συνεδρίαζε. Στην κινητοποίηση, που οργανώθηκε από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Συκεών - Νεάπολης, συμμετείχαν δεκάδες συμβασιούχοι του δήμου, οι οποίοι από την επόμενη βδομάδα σταδιακά θα απολύονται και ενώ πολλοί από αυτούς παραμένουν απλήρωτοι, μέλη της παράταξης, του ΠΑΜΕ και του Συλλόγου Γυναικών. Οι διαδηλωτές στη συνέχεια γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτώντας να μην απολυθεί κανείς και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Οι συμβάσεις είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», «Ο "Καλλικράτης" στη χωματερή, κανείς εργάτης να μην απολυθεί».

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Συκεών - Νεάπολης, Μπάμπης Βέλλης, και οι δημοτικοί σύμβουλοι που την εκφράζουν, ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να αντιταχθεί στις αποφάσεις και στους νόμους των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με βάση τις οποίες απολύονται χιλιάδες συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, να αποφασίσει να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος και να δηλώσει ότι θα αγωνιστεί για τη μονιμοποίησή τους.

Ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης (ΠΑΣΟΚ), επικαλούμενος τη «νομιμότητα», αποκάλυψε τους λόγους που αυτός και η διοίκησή του δε στηρίζουν ούτε αγωνίζονται για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Δήλωσε, απερίφραστα, ότι η μερική απασχόληση είναι «ευλογία» καθώς, όπως ισχυρίστηκε, με τον τρόπο αυτό μπορούν και βρίσκουν δουλειά πολλοί δημότες των Συκεών, αφού η μία θέση εργασίας μοιράζεται σε δύο και τρεις, με ημερομηνία λήξης, μισό μισθό και χωρίς δικαιώματα. Αφού στη συνέχεια οι απειλές που εκτόξευσε δεν «πέρασαν» στο ακροατήριό του, ο δήμαρχος διέλυσε τη συνεδρίαση.

Ο Μπ. Βέλλης κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και ενωμένοι να εντείνουν τον αγώνα τους για μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη δικαιώματα, τονίζοντας ότι συμπαραστάτη στον αγώνα τους θα έχουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΠΑΜΕ. Επίσης, ο Σ. Παπανικολάου, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, κάλεσε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν το σωματείο και να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία στις 15 του Δεκέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ