Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παρέμβαση για τους βερικοκοπαραγωγούς

Δεν έχουν πάρει αποζημιώσεις για καταστροφές του περσινού Φλεβάρη

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι βερικοκοπαραγωγοί της περιοχής Πορταριάς, Δήμου Νέων Μουδανιών, του Νομού Χαλκιδικής, που σχεδόν δυο χρόνια μετά τις καταστροφές που υπέστησαν ακόμα δεν έχουν πάρει τις σχετικές αποζημιώσεις, έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αγγελου Τζέκη. Στην Ερώτηση, που απευθύνεται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημειώνεται:

«Τον Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2009 λόγω παγετού υπέστησαν μεγάλες ζημιές οι βερικοκοπαραγωγοί της ευρύτερης περιοχής Πορταριάς του Δήμου Ν. Μουδανιών στο Νομό Χαλκιδικής.

Οι παραγωγοί όμως δεν αποζημιώθηκαν από τον ΕΛΓΑ γιατί, όπως τους αναφέρθηκε, οι αιτήσεις τους έγιναν το Φεβρουάριο, μήνα μέσα στον οποίο δεν προβλέπονται αποζημιώσεις, δηλαδή έγιναν εκτός προθεσμίας.

Είναι αποδεδειγμένο όμως και από την ΕΜΥ ότι τον Μάρτιο έπεσε παγετός στην περιοχή, καταστρέφοντας τα καρπίδια των δένδρων. Αυτό το αποδέχθηκε, σύμφωνα με τους παραγωγούς, και ο ΕΛΓΑ, ο οποίος, όπως ειπώθηκε, λόγω κανονισμού αδυνατεί να προβεί στην αποζημίωση. Κανονισμός που αδικεί τους παραγωγούς γιατί δεν παίρνει υπόψη του τις κλιματικές αλλαγές που συμβαίνουν.

Οι παραγωγοί έχουν απευθυνθεί πολλές φορές στο αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πήραν πολλές θετικές υποσχέσεις και από τους δύο, όμως δεν πήραν καμία αποζημίωση, με δραματικές συνέπειες στο εισόδημά τους, που μειώθηκε ακόμη περισσότερο από τις τιμές που πούλησαν την παραγωγή τους, προς όφελος των εμποροβιομηχάνων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός αν θα δώσει εντολή στον ΕΛΓΑ για την άμεση αποζημίωση των βερικοκοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής της Πορταριάς του Νομού Χαλκιδικής, από τις ζημιές που υπέστησαν λόγω παγετού τον Μάρτιο του 2009».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ