Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Εβρεξε προβλήματα...

Αντιμέτωποι με σοβαρές ζημιές σε καταστήματα, σπίτια και καλλιέργειες εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και την έλλειψη έργων υποδομής για την αντιπλημμυρική προστασία, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο για ακόμη μια φορά οι κάτοικοι του νομού Ιωαννίνων. Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 80 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν και στα χωριά Χαροκόπι και Βασιλική του Δήμου Παμβώτιδας, καθώς και στις συνοικίες Λασπότοπος και Βοτανικός στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ εκκενώθηκαν και 2 κατοικίες στη Δαφνούλα, λόγω κινδύνου κατολισθήσεων.

H Εγνατία πλημμύρισε λίγο μετά τον κόμβο Ιωαννίνων στην Πεδινή προς Ηγουμενίτσα και παραμένει επ' αόριστον κλειστή, ενώ, λόγω εισροής όγκου υδάτων και κατάπτωσης βράχων διακόπηκε και η κυκλοφορία από τον Ανισόπεδο Κόμβο Ιωαννίνων έως τον Ανισόπεδο Κόμβο Αράχθου και η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά ΕΟ Ιωαννίνων - Τρικάλων. Ο παραλίμνιος δρόμος ήταν κλειστός για τους οδηγούς το βράδυ του Σαββάτου αφού λίγο μετά τη στροφή της Κυρά Φροσύνης τα νερά της λίμνης είχαν φτάσει σχεδόν στα τείχη του κάστρου καλύπτοντας το οδόστρωμα.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τον Τάκη Τασούλα, ενώ δόθηκε και συνέντευξη Τύπου όπου αναδείχθηκε η ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων και υποδομών, τα σοβαρά ερωτήματα που προκύπτουν για την κατασκευή της Εγνατίας Οδού, ένα πολυδιαφημισμένο έργο όπου οι εργαζόμενοι και ο λαός καλούνται να πληρώσουν διπλά και τρίδιπλα μέσα από την επιβολή διοδίων, που πλημμύρισε με τις πρώτες καταιγίδες.

Προβλήματα, μικρότερης έκτασης, σημειώθηκαν και στη Θεσπρωτία από την υπερχείλιση του ποταμού Αχέροντα στα χωριά Γλυκή, Ποταμιά, Ξηρόλοφος και Γαρδίκι. Προβλήματα παρουσιάστηκαν επίσης και στον κάμπο των Φιλιατών, από την υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ