Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Κάποιοι προσπάθησαν να ξαναπαίξουν το γνωστό «κλεφτοπόλεμο» που εντείνει την καταστολή

Συγκεντρώσεις, πορείες και εκδηλώσεις έγιναν χτες με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικό στα Εξάρχεια, το Δεκέμβρη του 2008.

Χτες το μεσημέρι, έγινε συγκέντρωση στα Προπύλαια στο οποίο συμμετείχαν μαθητές, η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ (σ.σ. πραγματοποίησαν και 3ωρη στάση εργασίας). Η πορεία ξεκίνησε στη 1 μ.μ. από τα Προπύλαια προς τη Βουλή. Στη 1.20 μ.μ. στην οδό Σταδίου ομάδες κουκουλοφόρων έριξαν πέτρες σε καταστήματα, ενώ μετά τη 1.30 μ.μ. οι ίδιες ομάδες έριξαν πέτρες σε αστυνομικές δυνάμεις στο ύψος του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια. «Μην πετάτε αντικείμενα γιατί η αστυνομία, δεν θα μας αφήσει να κάνουμε πορεία», φώναζαν μαθητές πριν ξεκινήσει η πορεία από τα Προπύλαια.

Χτες το απόγευμα κάποια σωματεία, φοιτητές, αντιρατσιστικές κινήσεις και οι λεγόμενες αντιεξουσιαστικές κινήσεις έκαναν άλλη συγκέντρωση. Πριν την έναρξή της, σημειώθηκαν συμπλοκές διμοιριών των ΜΑΤ και κουκουλοφόρων στα Προπύλαια.

Συγκεκριμένα, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν στις 4.10 μ.μ. το απόγευμα πορεία προς τη Βουλή. Μικρές ομάδες είχαν παραμείνει στα Προπύλαια συνεχίζοντας τον κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ. Στις 5.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις με πέτρες και μολότωφ στις αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα. Συμπλοκές με τα ΜΑΤ έγιναν αργότερα. όταν το συλλαλητήριο διέσχιζε την οδό Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν τραυματιστεί έξι άτομα, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πραγματοποιήθηκαν 58 προσαγωγές και έγιναν 44 συλλήψεις..

Μέχρι αργά χτες το βράδυ ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του 15χρονου στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου. Στην περιοχή των Εξαρχείων μέχρι αργά το βράδυ υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Από νωρίς το απόγευμα, γίνονταν ρίψεις χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική στα Εξάρχεια και σε όλο το κέντρο της Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ