Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010
ΑΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Αδιαπραγμάτευτη για τους εργαζόμενους

Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή 12 Δεκέμβρη

Η άμεση αποφασιστική αγωνιστική αντίδραση των εμποροϋπαλλήλων, των ταξικών τους σωματείων και των συμμάχων τους, των μικρών εμπόρων, των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων χάλασε τα σχέδια των μεγαλεμπόρων και της κυβέρνησης για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα, αύριο Κυριακή, 12 Δεκέμβρη (δεύτερη Κυριακή μέσα στο μήνα). Την απόφαση για το άνοιγμα των καταστημάτων για λογαριασμό των πολυεθνικών είχε πάρει η πλειοψηφία του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Αθήνας.

Καθοριστικό ρόλο στην ακύρωση στην πράξη αυτής της κατάπτυστης απόφασης έπαιξε και η αλληλεγγύη που εκφράστηκε από τους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι έχουν αποφασίσει για αύριο 6ωρη στάση εργασίας (10 π.μ.-4 μ.μ.).

Η αγωνιστική αντίδραση των εργαζομένων του κλάδου, των ταξικών τους συνδικάτων, των μικρών εμπόρων, των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων, που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση της προσπάθειας για άνοιγμα των καταστημάτων, δείχνει για ακόμα μια φορά τις δυνατότητες που έχει ο οργανωμένος συλλογικός αγώνας και η κοινή δράση, υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Εν τω μεταξύ χτες ο πρόεδρος του Δ' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Σ. Ρίζος εξέδωσε προσωρινή διαταγή (σ.σ. μετά από σχετική προσφυγή) με την οποία τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ