Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ντέιβιντ Κάμερον

Επιθέσεις του ιππικού της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν εναντίον των φοιτητών που διαδήλωναν, περικυκλώνοντας το Κοινοβούλιο και ενόσω μέσα διεξαγόταν η προγραμματισμένη συζήτηση και ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις περικοπές της τάξης του 40% στην Ανώτατη Παιδεία και τον τριπλασιασμό των διδάκτρων στα Πανεπιστήμια της Αγγλίας. Οι συγκρούσεις αναπόφευκτες και τελικά πολύωρες. Αναμενόμενο λοιπόν η λιμουζίνα που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα, που πέρασε, όλως περιέργως, μέσα από το πεδίο μαχών, να δεχτεί επίθεση. «Σοκ» στη βρετανική κοινή γνώμη. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Βρετανίας που η «αγία» βασιλική οικογένεια δε μένει στο απυρόβλητο.

Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και η κυβέρνηση συνασπισμού μετά το ξάφνιασμα των πρώτων ημερών από τις τεράστιες σε όγκο και μαχητικότητα διαδηλώσεις, έχει επιλέξει το δρόμο της καταστολής. Δράττεται της ευκαιρίας της επίθεσης στη λιμουζίνα του Καρόλου και δηλώνει εκτός από σοκαρισμένος, αποφασισμένος να «ασκήσει την πλήρη δύναμη του νόμου εναντίον του όχλου». Δήλωση που θυμίζει τις δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Νικολά Σαρκοζί και ενόσω οι εξεγέρσεις στα γαλλικά προάστια μαίνονταν.

Η επιλογή της καταστολής δεν είναι τυχαία, αφού πρέπει να «πνίξει» κάθε φωνή διαμαρτυρίας. Δυστυχώς, το κίνημα των φοιτητών που δηλώνει ότι θα συνεχίσει παρά την ψήφιση του νομοσχεδίου, είναι το κύριο και μοναδικό μέτωπο κρούσης ενάντια στο συνολικό πρόγραμμα περικοπών και επίθεσης εναντίον του βρετανικού λαού και ο κλοιός που στήνει η κυβέρνηση θυμίζει εποχές Θάτσερ.


Χρ. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ