Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ζητούν «εθνική συναίνεση στον αντικομμουνισμό»

Αντιδράσεις ΚΚΡΟ στο λεγόμενο «σχέδιο αποσταλινοποίησης»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Νεζαβίσιμαγια γκαζέτα», στις 23 Δεκέμβρη το λεγόμενο «Προεδρικό Συμβούλιο για τα ανθρώπινα δικαιώματα» θα συνεδριάσει με θέμα: «Η Εθνική συναίνεση και η διατήρηση της μνήμης των θυμάτων του ολοκληρωτικού καθεστώτος».

Να σημειωθεί, πως για την αναγκαιότητα της «αποσταλινοποίησης» της Ρωσίας έκανε πρόσφατα λόγο ο νέος πρόεδρος του «Προεδρικού Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα», Μιχαήλ Φεντότοφ.

Σε δηλώσεις του ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, Πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), δήλωσε πως στη συνεδρίαση, που αναμένεται να γίνει αύριο, θα τεθεί για συζήτηση και έγκριση ένα σχέδιο προεδρικού διατάγματος με το οποίο θα καταδικάζεται η σοβιετική εποχή και θα διώκονται εκείνοι που ήταν μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως εάν εγκριθεί κάτι τέτοιο, τότε θα ξεκινήσει ένα «κυνήγι μαγισσών», όπως συνέβηκε στην εποχή του μακαρθισμού στις ΗΠΑ. Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΡΟ, Βαντίμ Σολοβιόφ, σημείωσε πως το ΚΚ αντιμετωπίζει αυτές τις πιθανές απειλές με μεγάλη σοβαρότητα, πολύ περισσότερο που πλησιάζουν και οι ομοσπονδιακές εκλογές.

Στις 21 Δεκέμβρη στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση δίπλα στο μνημείο του Καρλ Μαρξ που ολοκληρώθηκε με πορεία προς τον τάφο του Ι. Στάλιν. Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Γκ. Ζιουγκάνοφ σημείωσε πως είναι απαράδεκτο να δικάζει κανείς την εποχή που σημειώθηκε η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη και η έξοδος του ανθρώπου στο διάστημα. Και πρόσθεσε πως οι κομμουνιστές θα συνεχίσουν να αγωνίζονται κατά της πολύπλευρης καμπάνιας «καταδίκης του κομμουνιστικού παρελθόντος», που έχουν ξεκινήσει οι αρχές της Ρωσίας.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ