Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΙΝΔΙΑ
Συμφωνίες δεκάδων δισεκατομμυρίων

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Στρατηγικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων είχε η ατζέντα της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου Ντιμίτρι Μεντβέντεφ στην Ινδία, που πραγματοποιήθηκε χτες, με τη συνοδεία 100 επιχειρηματιών. Ο Ρώσος Πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ινδό πρωθυπουργό Μαχνμόχαν Σινγκχ με την άμυνα και την πυρηνική ενέργεια να κυριαρχούν στις συζητήσεις, εξασφαλίζοντας συμφωνία για την κατασκευή μαχητικών αεροσκαφών, καθώς και για την προμήθεια νέων ρωσικών πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ινδία. Παράλληλα, κατά την επίσκεψη Μεντβέντεφ στην Ινδία υπογράφηκαν περισσότερες από 12 συμφωνίες στον τομέα της ενέργειας, της τεχνολογίας και των χημικών, ενώ συμφωνήθηκε οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών να διπλασιαστούν φτάνοντας τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2015, με τις δύο χώρες να κάνουν λόγο για «στρατηγική συνεργασία» μεταξύ Μόσχας και Νέου Δελχί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ινδία είναι από τους μεγαλύτερους αγοραστές της ρωσικής βιομηχανίας όπλων, ενώ αποτελεί και μία τεράστια αγορά για τα ρωσικά κεφάλαια.

Παράλληλα, ο Ντ. Μεντβέντεφ δήλωσε τη στήριξη της Ρωσίας στην ινδική υποψηφιότητα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Μία υποψηφιότητα για την οποία η Ινδία «αγόρασε» τη στήριξη των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ - Γαλλία, Βρετανία, ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα - υπογράφοντας σε διάστημα έξι μηνών συμφωνίες 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια των επισκέψεων των ηγετών τους στο Νέο Δελχί, τη στιγμή που η είσοδος στην ινδική αγορά αποτελεί πεδίο ανταγωνισμού για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ