Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Να δυναμώσει η πάλη για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης

Η απεργία στις 15 Δεκέμβρη ήταν ακόμη ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθεια του εργατικού κινήματος να ανασυνταχθεί, στην προσπάθεια της εργατικής τάξης και του λαού να σηκώσει κεφάλι, επισημάνθηκε σε σύσκεψη διοικητικών συμβουλίων και αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπου συζητήθηκαν τα συμπεράσματα από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις και την απεργία και ο σχεδιασμός και το πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα.

Κι αυτή η απεργία - υπογραμμίστηκε - αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα, μια σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια των αγώνων. Η επιτυχία της σε συνθήκες έντασης της επίθεσης, τρομοκρατίας και φόβου από την εργοδοσία ανοίγει καινούριους δρόμους για την ανασυγκρότηση και το δυνάμωμα του ταξικού κινήματος. Ηταν μια μάχη, που ανέδειξε ξανά την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για το δρόμο ανάπτυξης, που στο επίκεντρό του θα έχει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Επίσης, έδωσε παραπέρα ώθηση στην αγωνιστική συμπαράταξη της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών, της νεολαίας, των γυναικών μέσα από τη συντονισμένη δράση ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ.

Και τονίστηκε ότι οι ταξικές δυνάμεις, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι πρωτοπόροι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι το επόμενο χρονικό διάστημα θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να μπουν στη μάχη νέες δυνάμεις, να γίνει κάθε χώρος δουλειάς φρούριο αντίστασης κι ανατροπής αυτής της εγκληματικής αντιλαϊκής πολιτικής και εφαλτήριο αντεπίθεσης για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ