Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΧΙ στις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ

Φθηνό εισιτήριο για όλο το λαό και Ενιαίο Κρατικό Φορέα Μέσων Μαζικής Μεταφοράς απαίτησαν χτες εργαζόμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ και της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ) Εργαζόμενων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ. Η κινητοποίηση έγινε ενόψει της νέας αύξησης (η δεύτερη μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο) στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ που αποφάσισε η κυβέρνηση και μαζί με όλες τις άλλες που έχει ήδη επιβάλει κάνουν αβίωτη τη ζωή των εργαζομένων, των ανέργων και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.

Σύμφωνα με αυτή την απόφαση, από 1η Γενάρη το βασικό εισιτήριο του ΟΑΣΘ αυξάνεται από 60 στα 80 λεπτά και καθιερώνονται διάφοροι τύποι εισιτηρίων, με ιδιαίτερα τσουχτερό κόστος.

Ο ΟΑΣΘ είναι ιδιωτικός φορέας και επιδοτείται από το κράτος μέρος του εισιτηρίου για να εξασφαλίζει την κερδοφορία του. Η κρατική επιδότηση περιορίζεται και προκειμένου να συνεχίσει να κερδοφορεί ο ΟΑΣΘ, κυβέρνηση και Οργανισμός αποφάσισαν να φορτώσουν το κόστος στο λαό.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ παρουσίασαν τις διεκδικήσεις τους και κάλεσαν το λαό να δυναμώσει τον αγώνα στο πλάι των ταξικών συσπειρώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ