Πέμπτη 23 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Στο πλευρό των εργαζομένων στις συγκοινωνίες

Καταγγέλλει τις ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΕΒΕΑ για τη στάση τους απέναντι στις κινητοποιήσεις

Τους αγώνες των εργαζομένων στις συγκοινωνίες στηρίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις ηγεσίες σε ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΕΒΕΑ για τη στάση τους.

Στην ανακοίνωσή της, η ΟΒΣΑ σημειώνει:

«Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ, όπως και το ΕΒΕΑ του κου Μίχαλου που προπαγανδίζουν ότι για τη μείωση του τζίρου των μικρών μαγαζιών ευθύνονται οι αγώνες των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Απαιτείται μεγάλο θράσος και απέραντη υποκρισία για να μπορούν να λένε τόσο μεγάλα ψέματα. Αυτοί που ξετσίπωτα συντάσσονται με το ΣΕΒ και τα πολυκαταστήματα δηλώνουν ότι δήθεν νοιάζονται για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ. Αυτές οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και σήμερα είναι ταυτισμένες με την πολιτική των μονοπωλίων, τα οποία υπηρετούν τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, καθώς και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Είναι ταυτισμένες με την πολιτική που ενισχύει: Την ανάπτυξη με βάση τον ανταγωνισμό. Ενισχύει τους τραπεζίτες, τα πολυκαταστήματα, τους μεγαλοεισαγωγείς, σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ. Φοροληστεύει τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ με την περαίωση και την αύξηση του ΦΠΑ. Μειώνει το εισόδημα των εργαζομένων, περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις. Επιβάλλει υψηλές ασφαλιστικές εισφορές. Εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Παιδεία. Προωθεί την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Αυτοί είναι λόγοι που μειώνουν τον τζίρο των μικρών μαγαζιών και τους οδηγούν σε κλείσιμο.

Η Ομοσπονδία μας στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στη μεταφορά και το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ, ενάντια στις απολύσεις στις συγκοινωνίες, για να μη μειωθεί το προσωπικό ούτε και τα μέσα μεταφοράς, όχι στην αύξηση των εισιτηρίων, για σύγχρονες και φθηνές υπηρεσίες στις μεταφορές που θα καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες, για συγκοινωνίες που θα είναι λαϊκή περιουσία.

Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ να συσπειρωθούν στην ΠΑΣΕΒΕ, να δυναμώσει η συμμαχία τους με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, τη μικρομεσαία αγροτιά και την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικά την 1η του Μάη (2011-04-28 00:00:00.0)
Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ (2010-03-10 00:00:00.0)
Καλεί στη σύσκεψη της Συντονιστικής (2009-10-20 00:00:00.0)
Διεκδικεί μέτρα στήριξης του κλάδου (2009-07-17 00:00:00.0)
Αγωνιστικό κάλεσμα για το Ασφαλιστικό (2007-01-26 00:00:00.0)
Οργή για την επαίσχυντη συμφωνία (2002-03-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ