Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΑΣΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ χτες το πρωί έξω από τα γραφεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, στο Ψυχικό, ανάμεσα σε αστυνομικούς και Παλαιστίνιους. Οι τελευταίοι ζητούν εδώ και μήνες πολιτικό άσυλο στη χώρα μας και για το λόγο αυτό είχαν στήσει σκηνές, επί της οδού Ταϋγέτου, δίπλα από τα γραφεία του ΟΗΕ. Χτες το πρωί, μετά από αίτημα της Νομαρχίας Αθηνών προς την Εισαγγελία, αστυνομικοί των ΜΑΤ, υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, αλλά και εισαγγελέας απομάκρυναν - με βίαιο τρόπο - τις σκηνές που είχαν στήσει οι μετανάστες για λόγους ...υγιεινής. Αμέσως μετά επικράτησε ένταση ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τους αστυνομικούς που κράτησε για λίγα λεπτά της ώρας και είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η Λ. Κηφισίας, στο ρεύμα προς Αθήνα. Μέχρι αργά το απόγευμα οι περίπου 30 μετανάστες με τις οικογένειές τους παρέμεναν στο σημείο έχοντας δίπλα τους δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που τους επιτηρούσαν.

ΞΑΝΑ ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Πέτρος Μαντούβαλος για εμπλοκή σε υπόθεση του λεγόμενου «παραδικαστικού» κυκλώματος. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Ι. Τέντες για νέα δίκη, χαρακτηρίζοντας ως μη επαρκώς αιτιολογημένη την αθωωτική για αυτόν απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

ΣΕ 12 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ από 25 χρόνια (πρωτόδικα) μειώθηκε με ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου η ποινή για τον Γ. Δημητράκη, τον οποίον οι αρχές είχαν συνδέσει ως έναν εκ των λεγόμενων ληστών με τα μαύρα, για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας το 2006. Ο Γ. Δημητράκης κρίθηκε ένοχος για τη ληστεία και για απλή συνέργεια στην απόπειρα δολοφονίας του φρουρού της Τράπεζας. Αθωώθηκε από 11 κακουργήματα. Συγκεκριμένα αθωώθηκε για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο αστυνομικών, ενώ μετατράπηκε η κακουργηματική κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση σε πλημμέλημα (σύσταση συμμορίας).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ