Τρίτη 28 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
«Τα έσοδα καθορίζουν τη φιλανθρωπία»

Οργισμένοι οι συγγενείς των ηλικιωμένων από την κατάσταση που γεννά η πολιτική εμπορευματοποίησης της Πρόνοιας

«Αν δεν ισορροπήσει η αγορά δε θα μπορούμε να ανταποκριθούμε», «τα έσοδα θα καθορίζουν το φιλανθρωπικό μας έργο», «για κάθε κρεβάτι που θ' αδειάζει, θα χάνεται η θέση», αυτή είναι η χτεσινή θέση της διοίκησης της λεγόμενης «Ελεήμονος Εταιρείας» που διοικεί το Γηροκομείο Αθηνών, στις καταγγελίες των συγγενών των κατάκοιτων γερόντων, για κλείσιμο του περίπτερου «Ευαγγελισμός» που νοσηλεύονται ανίατες περιπτώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα μια δομή Πρόνοιας και Υγείας, αντί να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες, στα πλαίσια της πολιτικής ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ λειτουργεί ως επιχείρηση, κατηγορώντας λίγο ως πολύ, ως φταίχτες για ακόμη μια φορά τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για το λόγο ότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες! Ενώ επικαλείται την πρόσφατη οικονομική κρίση, για τη μείωση των εσόδων της από τα μισθώματα και τη μείωση των εσόδων της από τα τροφεία που πληρώνουν συγγενείς των γερόντων... Την πρόσφατη οικονομική κρίση για την αναξιοποίητη περιουσία ενός ιδρύματος που λειτουργεί εδώ και 145 χρόνια! Ενδεικτικά, να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με απόφαση της πρόσφατης γενικής συνέλευσης, που δημοσιεύεται σ' έντυπό της, έχει αποφασίσει τη μείωση του προσωπικού και τη συρρίκνωση του γηροκομείου, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια λόγω επίσης της φαλκίδευσης ακινήτων, όπως υποστηρίζει, από τον Δήμο Αμαρουσίου.

Οι συγγενείς των κατάκοιτων γερόντων από την πλευρά τους, ζητούν από τη διοίκηση να λύσει το οικονομικό κομμάτι που επικαλείται και να μην μπλέκει τους τρόφιμους. Σημειωτέον, ότι στα πλαίσια της επιχειρηματικής δράσης του ιδρύματος οι παροχές είναι ανάλογες με τα βαλάντια. Επίσης, οργή έχουν προκαλέσει στους συγγενείς οι ηθικοπλαστικές απόψεις σε ΜΜΕ, για το πώς είναι δυνατόν παιδιά ν' αφήνουν τους άρρωστους γονείς σε γηροκομεία. «Είναι απαράδεκτα αυτά που ακούμε, πώς ν' αφήσουμε κατάκοιτους ανθρώπους μόνους, όταν θέλουν 24ωρη φροντίδα. Εμείς πρέπει να δουλέψουμε για να ζήσουμε, αυτοί που τα λένε αυτά δεν έχουν φαίνεται οικονομικά προβλήματα», λένε οι συγγενείς των γερόντων. «Ετσι είναι, δουλεύεις σε στύβουν και μετά όταν δεν είσαι στην παραγωγή...».

Τέλος, η αντινομάρχης Αθηνών που επισκέφτηκε τη διοίκηση είπε ότι η Νομαρχία από την πλευρά της εποπτεύει ως προς τις νόμιμες προϋποθέσεις για την άδεια λειτουργίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκατοντάδες θάνατοι σε γηροκομεία - κολαστήρια (2013-02-23 00:00:00.0)
Πετά στο δρόμο κατάκοιτους γέροντες (2010-12-23 00:00:00.0)
Τσεκούρι στους μισθούς των εργαζομένων (2010-10-23 00:00:00.0)
"Γονάτισε" από τα προβλήματα (1998-06-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ