Κυριακή 7 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ
"Γονάτισε" από τα προβλήματα

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Ν. Γκατζή και Αχ. Κανταρτζή

Τη λήψη μέτρων για τη σωστή λειτουργία και την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Γηροκομείο Βόλου ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Αχ. Κανταρτζής με Ερώτησή τους για τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας.

Το Γηροκομείο του Βόλου, αναφέρουν οι βουλευτές του Κόμματος, λειτουργεί εδώ και πολλές δεκαετίες και έχει προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες σε πολλούς ηλικιωμένους που αντιμετωπίζουν πάμπολλα προβλήματα. Οι χρηματοδοτήσεις είναι ασήμαντες και γι' αυτό και το Γηροκομείο παρουσιάζει μηνιαίο έλλειμμα 3,5 εκατομμυρίων δραχμών. Τα κτίρια είναι πολύ παλιά, ενώ δεν υπάρχουν και οι απαραίτητοι χώροι υγιεινής.

Ωστόσο οι ελλείψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι δύο βουλευτές, δε σταματούν εκεί. Δεν υπάρχει ούτε το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη φροντίδα των ηλικιωμένων, πολλοί εκ των οποίων είναι κατάκοιτοι. Επίσης, παρ' όλο που ο κανονισμός του οργανισμού προβλέπει πως απαιτούνται 18 εργαζόμενοι "γενικών καθηκόντων" στο Γηροκομείο υπάρχουν μόνο 13, με συνέπειες τόσο στο ίδιο το προσωπικό όσο και στους ηλικιωμένους.

Τέλος, έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και με τις πληρωμές και τις μισθολογικές εξελίξεις των εργαζομένων, αφού η διοίκηση του Γηροκομείου δεν εφαρμόζει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παρά τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων και του υπουργού Εργασίας.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς εάν θα δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια για τη σωστή λειτουργία του Γηροκομείου του Βόλου και τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επίσης ερωτούν αν η κυβέρνηση σκοπεύει να δώσει τα απαραίτητα κονδύλια για την ίδρυση δημόσιου νοσοκομείου στην περιοχή, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τόσο του Βόλου όσο και της ευρύτερης περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ