Κυριακή 7 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολλαπλό το όφελος

Αυταπάτες τρέφει η κυβέρνηση, αν πιστεύει ότι μπορεί να σταματήσει την πάλη των εργαζόμενων με τη βία, την τρομοκρατία και την ποινικοποίηση των αγώνων. Οσο θα υπάρχουν προβλήματα - πολύ περισσότερο όταν αυτά οξύνονται συνεχώς - οι αγώνες θα συνεχίζονται και θα δυναμώνουν.

Αυταπάτες τρέφουν όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να υπονομεύσουν την αγωνιστική συσπείρωση των εργαζόμενων, με γελοίες προσπάθειες πλαγιοκόπησης των αγώνων - π. χ. δηλώσεις περί "ετερόκλητων συμμαχιών" και "πολιτικού χαρακτήρα μηχανορραφίες". Οταν το δίκιο του αγώνα συνδυάζεται με την ενότητα στη βάση και την αποφασιστικότητα στη δράση των αγωνιζομένων, τότε ξεπερνιούνται τα διάφορα εμπόδια που θέτουν οι ηγεσίες δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων και όποιων άλλων επιχειρούν να χειραγωγήσουν το εργατικό κίνημα.

Αυτό φανερώνουν οι πρόσφατες εξελίξεις, σχετικά με τον αγώνα των εργαζόμενων στην Ιονική. Αυτό έδειξαν παλιότερα και οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις της αγροτιάς, παρά τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την επιχείρηση υπονόμευσης από τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ και της ΣΥΔΑΣΕ.

Και το όφελος είναι πάντα διπλό και τριπλό, για τους εργαζόμενους, αφού δυναμώνει η αντίσταση στις αντιλαϊκές επιλογές, διαλύονται αυταπάτες και ξεσκεπάζονται ψεύτικα συνθήματα και τεχνητά διλήμματα, πλαταίνει κι ενισχύεται ο αγωνιστικός προσανατολισμός και η συσπείρωση. Κέρδη ιδιαίτερης αξίας σήμερα για το λαϊκό κίνημα, καθώς δυναμώνει συνεχώς η επίθεση των πολυεθνικών και των πολιτικών "υπηρετών" τους. Και, ταυτόχρονα, αναντικατάστατα θεμέλια της πάλης για τη ριζική αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, βασικής προϋπόθεσης μιας άλλης πορείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ