Κυριακή 7 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Ζαν Σαρλ Κορμπέ

Στο επίκεντρο, όχι μόνο της γαλλικής, αλλά και της διεθνούς επικαιρότητας βρέθηκε, αυτή τη βδομάδα, ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου συνδικάτου (SNPL) των πιλότων της "Αιρ Φρανς" Ζαν Σαρλ Κορμπέ, ο οποίος ηγείται και της αντιπροσωπείας των απεργών, που έχει αλλεπάλληλες διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της εταιρίας, προκειμένου να τερματιστεί η απεργία των πιλότων.

Στο έδαφος παρέμειναν όλη την προηγούμενη βδομάδα τα αεροπλάνα της "Αιρ Φρανς", η οποία είναι και ο επίσημος αερομεταφορέας του Μουντιάλ, που αρχίζει σε λίγες ημέρες. Οι πιλότοι διαμαρτύρονται για τα σχέδια της διοίκησης να περικόψει κατά 500 εκατομμύρια φράγκα τους μισθούς τους και, τουλάχιστον προς στιγμήν, φέρονται να μην αποδέχονται ως αντάλλαγμα τη μεταβίβαση μετοχών της εταιρίας στο όνομά τους. Σε απεργιακό αναβρασμό με ανάλογα αιτήματα, όμως, βρίσκονται και όλοι οι άλλοι κλάδοι των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Πολιτικοί αναλυτές υπογράμμιζαν ότι η κυβέρνηση του Λιονέλ Ζοσπέν βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς η απεργία στην "Αιρ Φρανς" έχει, ήδη, προκαλέσει έντονες διεθνείς αντιδράσεις, ενόψει της έναρξης του Μουντιάλ και της αναμενόμενης άφιξης εκατοντάδων χιλιάδων φιλάθλων, αθλητικών αποστολών, δημοσιογράφων και επισήμων. Πάντως, ο Γάλλος πρωθυπουργός προτίμησε να μην αναμειχθεί προσωπικά και άφησε το δύσκολο έργο στους υπουργούς του, που δεν ανήκουν στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, οι οποίοι, με τη σειρά τους, δεν έπαψαν να τονίζουν πόσο πολύ βλάπτει την εικόνα της Γαλλίας, διεθνώς, η απεργία. Κανείς, όμως, δεν απάντησε στους απεργούς, που υπογράμμιζαν ότι το Μουντιάλ είναι σημαντικό, αλλά δεν πρόκειται να διασφαλίσει τους μισθούς τους.

Ε. Μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εληξε η απεργία των πιλότων (1998-06-11 00:00:00.0)
Στο έδαφος τα αεροπλάνα για ένατη ημέρα (1998-06-10 00:00:00.0)
Παρέλυσαν τα αεροδρόμια (1998-06-02 00:00:00.0)
Απεργίες και διαμαρτυρίες πριν την εκλογική αναμέτρηση (1997-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ