Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ»
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ διαπραγματεύονται το σφαγιασμό των ΣΣΕ

Δέχθηκαν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για υπογραφή ΣΣΕ από μηδενική βάση, κατ' απαίτηση της διοίκησης

Το πετσόκομμα των μισθών των εργαζομένων διαπραγματεύονται οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (ΕΑΣ - πρώην ΠΥΡΚΑΛ και ΕΒΟ), προχωρώντας ένα ακόμη βήμα στο συνολικό σφαγιασμό των εργασιακών και ασφαλιστικών κεκτημένων των εργαζομένων.

Η διοίκηση της εταιρείας πριν από λίγες μέρες, απέστειλε εξώδικο προς τα Σωματεία Εργαζομένων των ΕΑΣ, για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), ξεκινώντας από μηδενική βάση. Δηλαδή, αμφισβητεί, το σύνολο των εργασιακών κεκτημένων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Χτες τα Σωματεία των Εργαζομένων είχαν συνάντηση με την εργοδοσία, όπου ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, δέχθηκαν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις από μηδενική βάση. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, αποχώρησαν από τη διαδικασία και κατήγγειλαν στους εργαζόμενους - που είχαν ταυτόχρονα ορίσει συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της διοίκησης - τη στάση του κυβερνητικού συνδικαλισμού. «Εχουμε δικαιώματα που έχουμε κατακτήσει και έχουν κατοχυρωθεί μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Δεν τα διαπραγματευόμαστε», σημείωσαν τα στελέχη των ταξικών δυνάμεων, ενώ τόνισαν πως δε νομιμοποιούν τη διαδικασία.

Ταυτόχρονα, από νωρίς το πρωί, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, βρέθηκαν δίπλα στους εργαζόμενους των ΕΑΣ. Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ και οι εργαζόμενοι στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών, στον ΟΣΕ και την ΕΥΔΑΠ: «Σας καλούμε να διαμορφώσουμε ενιαίο μέτωπο πάλης ενάντια στην κατακρεούργηση των δικαιωμάτων μας, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις υποχρεωτικές μετατάξεις και απολύσεις. Ανάπτυξη των αμυντικών βιομηχανιών. Καμιά περικοπή μισθών και κατακτήσεων των εργαζομένων. Να καταργηθεί στην πράξη ο πολυνόμος που καταργεί τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εντάσσει τα ΕΑΣ στο νόμο για τον ΟΣΕ. Να καταργηθεί στην πράξη ο νόμος του ΟΣΕ. Ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζόμενων στην αμυντική βιομηχανία ΕΑΣ - ΕΑΒ - ΕΛΒΟ - Ναυπηγεία. Ενιαίο μέτωπο όλων των εργαζομένων σε όλες τις ΔΕΚΟ, αλλά και όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Γυρίστε την πλάτη σε όσους σας καλούν να στηρίξετε πρωτοβουλίες και "αγώνες" που δεν ενώνουν τους εργαζόμενους σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής, δεν αμφισβητούν στην πράξη τους αντεργατικούς νόμους της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ