Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Επανασυνδέθηκε το ρεύμα στην άνεργη

Σε επανασύνδεση της παροχής ρεύματος σε άνεργη μητέρα με δύο παιδιά, οδήγησε η παρέμβαση του ΠΑΜΕ, μετά από δύο διαδοχικές αγωνιστικές παρεμβάσεις, στα γραφεία της ΔΕΗ ΑΕ, αρχικά, στον Αγ. Δημήτριο και στη συνέχεια στα κεντρικά γραφεία στην Καλλιθέα.

Η άνεργη μητέρα που έμεινε χωρίς ρεύμα επειδή δεν μπόρεσε να πληρώσει τους σχετικούς λογαριασμούς, προ ημερών, πήγε μόνη της και ζήτησε ένα διακανονισμό εξόφλησης στον οποίο θα μπορούσε να ανταποκριθεί, ώστε και η ίδια να έχει ρεύμα και η ΔΕΗ ΑΕ να εισπράξει το ποσό του λογαριασμού (περίπου 600 ευρώ). Τότε της ζητήθηκε να καταβάλει το 80% του ποσού που χρωστούσε, δηλαδή περίπου 480 ευρώ, για να επανασυνδεθεί το ρεύμα, κάτι όμως που ήταν αδύνατο, καθώς δε διέθετε το συγκεκριμένο ποσό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαδικασία του διακανονισμού, όπως την οριοθετεί το αρμόδιο τμήμα της ΔΕΗ, κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί κάθε άνεργο ή εργαζόμενο που αδυνατεί να αποπληρώσει, καθώς το ποσό ουσιαστικά παραμένει το ίδιο και το χρονικό διάστημα που δίνεται είναι ασφυκτικό. Η αγωνιστική παρέμβαση του ΠΑΜΕ έκαμψε τις αρχικές απαιτήσεις της ΔΕΗ ΑΕ για άμεση καταβολή των 480 ευρώ και περιορίστηκε στην προκαταβολή των 100 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό σε ισόποσες διμηνιαίες δόσεις. Αλλωστε όσο προχωρά η βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερες λαϊκές οικογένειες θα βρίσκονται αντιμέτωπες με την ακραία φτώχεια, σε σημείο που να μην μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού, του τηλεφώνου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ