Τρίτη 11 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΟ «ΠΗΝΕΛΟΠΗ»
Εκανε το Μυτιλήνη - Χίος με 6ωρη καθυστέρηση

Τρία μπλακ άουτ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο πλοίο που επέβαιναν 101 επιβάτες και το 50μελές πλήρωμα. Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χίου του ΚΚΕ

Σαφή προειδοποίηση για τους κινδύνους που διατρέχει η ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα από την ασύδοτη δράση των εφοπλιστών, που λυμαίνονται τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και τροφοδοτεί η βάρβαρη πολιτική των ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ, αποτελεί το σοβαρό περιστατικό με το 36χρονο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ» του εφοπλιστή Αλ. Αγούδημου, το περασμένο Σάββατο. Οταν το πλοίο απέπλευσε από Μυτιλήνη έφτασε με 6ωρη καθυστέρηση το λιμάνι της Χίου, επειδή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του έμεινε τρεις φορές αμανάτι μεσοπέλαγα από μπλακ άουτ! Στο πλοίο επέβαιναν 101 επιβάτες και το 50μελές του πλήρωμα.

Το δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, σημειώνει απλώς την καθυστέρηση - χωρίς να αναφέρει τα μπλακ άουτ - και ότι όταν το πλοίο έφτασε Μυτιλήνη διαπιστώθηκε πως είχαν φράξει τα φίλτρα θαλάσσης των κυρίων μηχανών του.

Τα μπλακ άουτ του πλοίου αποκαλύπτουν με καταγγελίες τους επιβάτες και το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΕ Χίου του ΚΚΕ, σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ - συνεχίζει - στο βωμό του αβγατίσματος των εφοπλιστικών κερδών θυσιάζει την ασφαλή διακίνηση των νησιωτών». Τονίζει ότι η συγκεκριμένη γραμμή όχι μόνο καλύπτεται από υπερήλικα και επικίνδυνα πλοία όπως ήταν πριν το «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» που βγήκε από τη γραμμή λόγω βλαβών, αλλά από πάνω επιδοτείται εβδομαδιαίως με 94.000 ευρώ, ενώ οι νησιώτες πληρώνουν «χρυσό» τα πανάκριβα εισιτήρια. Ενώ προειδοποιεί ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα υποβαθμιστούν παραπέρα με την πλήρη εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 της ΕΕ που διεκδικούν οι εφοπλιστές.

Καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τα φτωχά - λαϊκά στρώματα να συντονίσουν τη δράση τους μέσα από τους μαζικούς φορείς τους ενάντια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και να αγωνιστούν για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν τις ανάγκες του λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ