Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FOOTBALL LEAGUE
Ερωτηματικά για το περιστατικό

Πολλά ερωτηματικά, κυρίως όσον αφορά τον τρόπο που έχουν εξελιχθεί τα γεγονότα, έχουν δημιουργηθεί από το νέο περιστατικό βίας που σημάδεψε το ντέρμπι για τη Football League μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΟΦΗ στο γήπεδο των Ζωσιμάδων.

Η είσοδος οπαδού που βιαιοπράγησε σε βάρος του τερματοφύλακα Πολυχρόνη Βεζυρίδη, αλλά κυρίως ο τρόπος που διέφυγε τη σύλληψη έχουν δημιουργήσει απορίες.

Εκ των υστέρων χτες δύο υπάλληλοι σεκιούριτι συνελήφθησαν αφού σύμφωνα με την αστυνομία, οι υπάλληλοι που ήταν επιφορτισμένοι με την προστασία του αγωνιστικού χώρου δεν παρέδωσαν στις αστυνομικές αρχές το συγκεκριμένο οπαδό. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για υπόθαλψη δράστη. Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ο νεαρός έχει αναγνωριστεί και αναζητείται.

Τα όσα συνέβησαν στο χτεσινό αγώνα της Football League ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον ΟΦΗ καταδίκασε, με ανακοίνωσή της, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος που ωστόσο για μια ακόμη φορά αποφεύγει να συνδέσει το περιστατικό με τις λογικές που επικρατούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αντίθετα και αυτή η αντίδραση κινείται στις λογικές της προστασίας του προϊόντος, αφού γίνεται (για μια ακόμη φορά...) λόγος για περιστατικά «τα οποία ακυρώνουν την όποια προσπάθεια καταβάλλεται από τη διοργανώτρια αρχή για την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων της και κυρίως για την εξάλειψη φαινομένων που αμαυρώνουν την εικόνα του ποδοσφαίρου μας»...

Το περιστατικό αυτό έδωσε αφορμή για ένα νέο χαρτοπόλεμο μεταξύ των παραγόντων των δύο ομάδων. Από πλευράς ΟΦΗ θα γίνει ένσταση (παρά το γεγονός ότι υπέγραψε το φύλλο αγώνα), ενώ ο Νίκος Μαχλάς τόνισε ότι είναι πολύ κοντά στην έξοδο από τον προεδρικό θώκο. Από πλευρά ΠΑΣ, ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Χριστοβασίλης καταδίκασε το περιστατικό ζητώντας συγνώμη από τους φιλάθλους και τους ανθρώπους του ΟΦΗ. Ωστόσο, θέλοντας να προστατεύσει από τα χειρότερα την ομάδα, δεν απέφυγε να κάνει λόγο για υπερβολική αντίδραση του τερματοφύλακα των Κρητικών (να μεταφερθεί στο νοσοκομείο) τονίζοντας πως όπως φαίνεται και από την τηλεόραση ο οπαδός δεν τον χτυπάει...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ισόπαλοι οι «αιώνιοι», στην κορυφή ΠΑΟΚ και Βόλος (2021-10-05 00:00:00.0)
Καταρτίστηκαν οι όμιλοι της β' φάσης (2017-08-12 00:00:00.0)
«Πέταξε» ο ΠΑΟΚ... φωνάζει ο Ολυμπιακός (2014-03-11 00:00:00.0)
Σημαντικές αναμετρήσεις (2013-03-30 00:00:00.0)
ΠΑΟ για Ευρώπη... (2013-03-05 00:00:00.0)
Βαριά «καμπάνα» στον Εθνικό Αστέρα (2011-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ