Τετάρτη 12 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
«ΟΧΙ στις αυξήσεις εισιτηρίων»

Ανακοίνωση του ΜΑΣ για τις εξελίξεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Με σύνθημα: «ΟΧΙ στις αυξήσεις εισιτηρίων και τις καταργήσεις δρομολογίων - ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση ΟΣΕ και αστικών συγκοινωνιών», το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απευθύνεται στους φοιτητές και εργαζόμενους και τονίζει:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με το μεγάλο κεφάλαιο, την τρόικα, τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. μας επιβάλλουν νέο χαράτσι με τις αυξήσεις στα εισιτήρια.

Οι ιδιωτικοποιήσεις των αστικών συγκοινωνιών δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους σε αυτές. Αφορούν όλο το λαό και τη νεολαία, αφορούν κάθε φοιτητή και σπουδαστή.

Το νομοσχέδιο που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη Βουλή προβλέπει:

  • Νέες αυξήσεις - φωτιά στα εισιτήρια. Στον ΟΣΕ από 50% έως και 200% και στις αστικές συγκοινωνίες 20% τα απλά εισιτήρια, 40% τα διάρκειας 90' και 30% οι κάρτες.
  • Συγχωνεύσεις και καταργήσεις δρομολογίων. Στον ΟΣΕ κόβονται τα δρομολόγια Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας και άλλα περιφερειακά. Προβλέπουν συγχωνεύσεις και μειώσεις της συχνότητας των δρομολογίων σε πάνω από 50 λεωφορειακές γραμμές.
  • Κατάργηση των μειωμένων και "ελευθέρας" εισιτηρίων για ευπαθείς ομάδες (άποροι, ανάπηροι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, φαντάροι, φοιτητές, μαθητές).
  • Δραστική μείωση του προσωπικού και εντατικοποίηση της δουλειάς, μείωση των δαπανών συντήρησης και ανανέωσης των οχημάτων.

Φοιτητή, φοιτήτρια, εργαζόμενη, εργαζόμενε

Το ΜΑΣ σε καλεί να εγκαταλείψεις οριστικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ολα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Να συσπειρωθείς μαζί μας με το ΠΑΜΕ - το ΜΑΣ - την ΠΑΣΕΒΕ - την ΠΑΣΥ - την ΟΓΕ!!

Να παλέψουμε για τη λαϊκή οικονομία, όπου ο σιδηρόδρομος, οι αστικές συγκοινωνίες, οι μεταφορές συνολικά, αλλά και οι άλλοι στρατηγικοί τομείς θα γίνουν λαϊκή περιουσία.

Γύρνα την πλάτη σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και σε αυτούς που τους στηρίζουν μέσα στις σχολές. Η γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής που ακολουθούν οδηγεί στην ήττα. Η γραμμή του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ, η γραμμή της ταξικής πάλης, της ανυπακοής και της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων είναι μονόδρομος και ελπίδα.

Το ΜΑΣ σάς καλεί όλους σε ανυποχώρητο αγώνα για να επιβάλλουμε:

  • Δωρεάν μετακίνηση όλη την ημέρα των ανέργων, των συνταξιούχων, των απόρων, των αναπήρων, των σπουδαστών, των μαθητών, των φαντάρων.
  • Δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων σε πρώτη φάση το πρωί, τις ώρες που πάνε στη δουλειά τους.
  • Την απόσυρση των σχεδίων της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ