Πέμπτη 4 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποχαιρετιστήρια συνάντηση

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δέχτηκε χτες στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, στον Περισσό, τον πρέσβη της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας στην Ελλάδα Ντ. Βουτσίτσεβιτς.

Ενόψει της αναχώρησής του από την Ελλάδα ο Γιουγκοσλάβος πρέσβης ευχαρίστησε την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τα μέλη του Κόμματος και τον ελληνικό λαό για τη συμπαράστασή τους σε μια από τις τραγικότερες στιγμές της ιστορίας της χώρας του, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Ενημέρωσε για τις σοβαρές δυσκολίες που συναντά ο λαός της Γιουγκοσλαβίας, παρά την άρση των κυρώσεων και τον τερματισμό της απομόνωσης, όπως και για τις προσπάθειες για τη διατήρηση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας. Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της ύπαρξης καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γιουγκοσλαβίας.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ευχαρίστησε τον πρεσβευτή για την εκτίμηση και τη συνεργασία. Εξέφρασε την ανησυχία για την κατάσταση στο Κόσσοβο και γενικά στα Βαλκάνια. Ενημέρωσε για την απόφαση του ΚΚΕ να συνεχίσει και να εντείνει τις πρωτοβουλίες και τη συνεργασία με αντιιμπεριαλιστικά κόμματα και κινήματα στην περιοχή ενάντια στο ΝΑΤΟ, για Βαλκάνια ειρήνης και συνεργασίας, τόσο στα πλαίσια του ΑντιΝΑΤΟικού συντονιστικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, όσο και με άλλες μορφές. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι παρά τις δυσκολίες από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι λαοί των Βαλκανίων θα επιβληθούν τελικά στις εξελίξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ