Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί των άρθρων

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη

Ολοκληρώθηκε χτες στη Βουλή και επί των άρθρων η συζήτηση του αντιμεταναστευτικού νομοσχεδίου, το οποίο ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία τις επιδιώξεις της ΕΕ και του κεφαλαίου για κατασταλτικά μέτρα εναντίον των μεταναστών, οι οποίοι στη συνέχεια γίνονται αντικείμενο σκληρής εκμετάλλευσης στις χώρες που πάνε.

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση και αναφερόμενος στις αιτίες της μετανάστευσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης αναρωτήθηκε ρητορικά: «Ποιος φταίει που ο Αφγανός περνάει χιλιάδες χιλιόμετρα, με πιθανότητες 10% να ζήσει, για να φθάσει σε μιαν άλλη χώρα; Δεν φταίει ο πόλεμος που έχει εξαπολυθεί στο Αφγανιστάν και το καθεστώς που επέβαλαν οι καπιταλιστές τελικά με τους Ταλιμπάν στην περιοχή;». Πρόσθεσε παράλληλα ότι «η ληστρική εκμετάλλευση, η εξαθλίωση των κατοίκων των χωρών του ονομαζόμενου τρίτου κόσμου ή του υπανάπτυκτου, είναι η δεύτερη μεγάλη αιτία που ωθεί κόσμο απελπισμένο να αναζητήσει την επιβίωσή του αλλού».

Εστιάζοντας στην κυρίαρχη διάσταση του μεταναστευτικού φαινομένου ο Θ. Παφίλης ζήτησε «να κάνουμε ένα λογαριασμό να δούμε ποιος κερδίζει από τους μετανάστες. Ποιος κερδίζει από τα μεροκάματα των 10 ευρώ, των 20 ευρώ, των 30 ευρώ στις αναπτυγμένες καπιταλιστικές χώρες και σε όλους αυτούς τους Ευρωπαίους; Και είναι αυτοί, που παριστάνουν τους ανθρωπιστές και έχουν τους μετανάστες σαν ζώα, στοιβαγμένους, ανασφάλιστους και τους πληρώνουν για τις χειρότερες δουλειές, ως πειραματόζωα. Κερδίζει το μεγάλο κεφάλαιο!». Επισήμανε επίσης ότι οι μετανάστες αξιοποιούνται «για να πιέζουν και το ντόπιο εργατικό δυναμικό: "'Η δέχεσαι με 20 και 30 ευρώ ή παίρνω τον μετανάστη και μάλιστα ανασφάλιστο"... Πιέζουν και το εργατικό κίνημα».

Ο Θ. Παφίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου για προσπάθεια αποπροσανατολισμού. Οπως σημείωσε: «...λέτε στον κόσμο, ότι "σου φταίει ο μετανάστης, δε σου φταίει εκείνος ο πλούτος που τον παράγεις εσύ και τον κλέβουν εκείνοι"... Χρησιμοποιείται (σ.σ. η μετανάστευση) επικίνδυνα και προβοκατόρικα για να διαχωρίσει τους εργαζόμενους κατά χρώμα, κατά έθνος και όχι κατά πλούσιους και φτωχούς». Τέλος, άσκησε έντονη κριτική στις θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. επισημαίνοντας ότι στην προπαγάνδα «υπάρχει και η φασιστική εκδοχή. Την ακούσαμε εδώ μέσα... "Για όλα φταίνε οι κομμουνιστές και οι Εβραίοι", έλεγε ο Χίτλερ, οι σύγχρονοι λένε "και οι μετανάστες". Μόνο που δεν ακούσαμε προτάσεις για κλιβάνους, για σαπωνοποιία»...

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσής, επανέλαβε και χτες ότι το θέμα που συζητείται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «είναι θέμα εθνικής σημασίας και αφορά το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας», ενώ ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση επιμένει στην αναθεώρηση του κανονισμού της ΕΕ που είναι γνωστός ως «Δουβλίνο 2» και προβλέπει ότι οι μετανάστες που πηγαίνουν σε μια χώρα της ΕΕ θα γυρίζουν στη χώρα από την οποία μπήκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ