Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΙΡΛΑΝΔΙΑ
Επιβεβαίωση ότι χοιρινά - δηλητήριο ... έχουν καταναλωθεί

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Ως «ενδεχόμενο» παρουσιάζει το υπουργείο Γεωργίας της Κάτω Σαξωνίας την πολύ ισχυρή πιθανότητα μολυσμένο με διοξίνη χοιρινό να έχει ήδη διατεθεί και καταναλωθεί. Και είναι πολύ ισχυρή πιθανότητα, καθώς όπως έχει αποκαλυφθεί ήδη, ότι μολυσμένα τρόφιμα είχαν ανιχνευτεί εδώ και δέκα μήνες. Επίσης, η συνήθης πρακτική είναι ότι οι «βεβαιότητες» παρουσιάζονται ως «ενδεχόμενα», αφού η πρόκληση πανικού θα σήμανε και την κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης, ενώ θα αποκαλύπτονταν, και με την επιβεβαίωση των «αρμόδιων αρχών», περισσότερες διαστάσεις της βαρβαρότητας του καπιταλιστικού συστήματος, που δε διστάζει μπροστά στο κέρδος να θυσιάσει την ανθρώπινη ζωή και την υγεία.

Ωστόσο, παρά τις συνεχείς προσπάθειες συγκάλυψης τόσο των γερμανικών αρχών όσο και της ΕΕ, οι αντιδράσεις είναι αλυσιδωτές. Μετά τη Νότια Κορέα και η κινεζική αρχή αρμόδια για την ασφάλεια προϊόντων διατροφής ανακοίνωσε την αναστολή των εισαγωγών προϊόντων χοιρινού κρέατος και αυγών που παρασκευάζονται στη Γερμανία. Η Σλοβακία επίσης έχει επιβάλει αναστολή των εισαγωγών και η Ρωσία έχει κηρύξει εμπάργκο στα συγκεκριμένα τρόφιμα και έχει ενισχύσει τους ελέγχους στα τρόφιμα που προέρχονται από τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες καθώς ήδη έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν εξαχθεί στην Ολλανδία, στη Βρετανία και τη Δανία και ο κατάλογος παραμένει ανοικτός.

Στο μεταξύ, στην Ιρλανδία μετά από δύο ολόκληρα χρόνια οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε ανδρών - στην Ιρλανδία και στη Βόρεια Ιρλανδία - ως υπεύθυνους για το σκάνδαλο μόλυνσης χοιρινού κρέατος με διοξίνες. Πρόκειται για το σκάνδαλο που ξέσπασε το Δεκέμβρη του 2008, όταν διαπιστώθηκε ότι τα ζώα σε πολλά αγροκτήματα της Ιρλανδίας είχαν επιμολυνθεί και το επίπεδο διοξίνης ξεπερνούσε κατά 200 και πλέον φορές τα επιτρεπτά όρια. Υπεύθυνη για τη μόλυνση η εταιρεία Millstream Recycling Ltd που παρήγαγε ζωοτροφές από έλαια που περιείχαν διοξίνη από την εταιρία O'Neill και φυσικά τα προϊόντα έχουν προ καιρού καταναλωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ