Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΕΙ
Ανώτατη Εκπαίδευση για τις ανάγκες του λαού

Ξεκινά σήμερα, στη Φιλοσοφική Αθηνών, το 10ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) των Πανεπιστημίων

Το 10ο Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ, που ξεκινά σήμερα, διεξάγεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προωθεί νέο νόμο - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση, ισοπεδώνοντας ό,τι έχει απομείνει απ' το δημόσιο χαρακτήρα της, ενώ παράλληλα επιδιώκει να σαρώσει τα δικαιώματα των εργαζομένων συνολικά. Η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ όλο το προηγούμενο διάστημα έχει δηλώσει την προθυμία της να συμμετάσχει στο διάλογο της κυβέρνησης και δε διαφωνεί με τον πυρήνα των αναδιαρθρώσεων.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ) ΑΕΙ μπροστά στο συνέδριο της Ομοσπονδίας έχει απευθυνθεί, ήδη, στους πανεπιστημιακούς με ένα κείμενο διακήρυξης όπου απορρίπτει το κείμενο «διαβούλευσης», ενώ έχει δηλώσει ότι ο διάλογος για το νόμο - πλαίσιο είναι προσχηματικός.

Αναφέρεται αναλυτικά στις αλλαγές που προωθούνται και τονίζει ότι «δεν αποδέχεται την υπάρχουσα κατάσταση, ούτε αποδέχεται να γίνει πρόσχημα για την ολοκληρωτική παράδοσή της στις επιδιώξεις των μονοπωλίων. Εχει επανειλημμένα προβάλει/καταθέσει τις θέσεις της για τη διαμόρφωση μιας Ανώτατης Εκπαίδευσης ενιαίας, αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν, σύγχρονης, υψηλού επιπέδου, με δημοκρατική λειτουργία, κεντρικά σχεδιασμένης, που θα υπηρετεί ένα δρόμο ανάπτυξης προς όφελος του ελληνικού λαού». Στη διακήρυξη τονίζεται ότι «η αναγκαία αναμόρφωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς σύγκρουση με τους μηχανισμούς της ΕΕ, του ΔΝΤ, του ΟΟΣΑ και των άλλων κέντρων που καθοδηγούν και υπαγορεύουν την πολιτική στην Παιδεία, στην Εργασία, συνολικά στην κοινωνική ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ