Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Αύριο στο υπουργείο Παιδείας και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις

Σε συγκεντρώσεις στο υπουργείο Παιδείας και στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ενάντια στο σχολείο της «αγοράς», καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν την πλήρη αντίθεσή τους στο «καλλικρατικό» σχολείο της «αγοράς», συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που οργανώνει το ΠΑΜΕ, αύριο Παρασκευή 14 Γενάρη. Καλεί τους εκπαιδευτικούς της Αθήνας σε μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας (1 η ώρα το μεσημέρι) και σε κινητοποιήσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις άλλες πόλεις.

Οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών από Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά - Ιθάκη θα πραγματοποιήσουν την κινητοποίηση της Παρασκευής από κοινού με ταξικά σωματεία, αντιπροσωπείες του ΜΑΣ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ, στις 12.30 το μεσημέρι, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα (Ακτή Δυμαίων). Υπενθυμίζουμε ότι οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρούν σε δίωρη στάση εργασίας τη μέρα των κινητοποιήσεων. Η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης έχει αποφασίσει 24ωρη απεργία.

Στη συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας καλεί τους γονείς η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας, τονίζοντας: «Να δηλώσουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην οικοδόμηση του "νέου" σχολείου που μόνο δεινά φέρνει για τη λαϊκή οικογένεια». Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «η λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να δεχτεί ότι η φτώχεια και η αμορφωσιά είναι η μοίρα της»!

Ενάντια στο σχολείο της «αγοράς»

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί στις κινητοποιήσεις ενάντια συνολικά στο «καλλικρατικό» σχολείο της «αγοράς», «στο ολοήμερο σχολείο της αγοράς, της εξάντλησης των παιδιών, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, της ταξικής διαφοροποίησης. Στα σχέδια συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων. Στο πέταγμα στους δρόμους χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών από τα Αθλητικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία. Στην επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας στην εκπαίδευση, στους απλήρωτους εκπαιδευτικούς».

Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει σχολεία με διαφοροποιημένα προγράμματα, που συνδέονται περισσότερο με την «αγορά» (χορηγοί κ.ά.), ενώ θα έχουν «αυτονομία» στη διαχείριση των κονδυλίων τους (αυτοαξιολόγηση κ.ά.). Για να υλοποιηθεί η αλλαγή που προωθεί η κυβέρνηση, θα χρειαστεί και ένα άλλος «χάρτης» των σχολείων. Στην ανακοίνωση - κάλεσμα για τις αυριανές κινητοποιήσεις, το ΠΑΜΕ κάνει ολοκληρωμένη κριτική στο σχολείο της «αγοράς» και καλεί τους εκπαιδευτικούς σε οργάνωση του αγώνα με μια ολοκληρωμένη πρόταση πάλης.

Σε αντίθεση με το ΠΑΜΕ, η πλειοψηφία των διοικήσεων της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ απομονώνουν το θέμα των συγχωνεύσεων, δεν το συνδέουν με το συνολικό σχέδιο για το σχολείο της αγοράς και περιορίζουν την αντίδραση στο επίπεδο μιας αβλαβούς «κριτικής» στη κυβέρνηση για το επιμέρους. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο αποπροσανατολίζουν, αφού δεν αναφέρονται στο κύριο, αλλά οδηγούν σε μια λογική «διαλόγου» με την κυβέρνηση για ένα «ειδικό θέμα». Εχουν, άλλωστε, «βοηθήσει» με τις «επεξεργασίες» τους στο κτίσιμο του σχολείου της αγοράς και είναι μόνιμοι συνομιλητές της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ