Πέμπτη 13 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Αντιδράσεις για την καταδίκη των καθηγητών

Αντιδράσεις και κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών προκάλεσε η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Γιαννιτσών, να καταδικάσει σε 1 χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή 40 καθηγητές του 2ου Λυκείου, επειδή, πριν 2 χρόνια, δικαιολόγησαν εκπρόθεσμα απουσίες 4 μαθητών που τότε φοιτούσαν στη Β' Λυκείου. Μαζί τους δικάστηκαν και καταδικάστηκαν και 3 γιατροί για τις βεβαιώσεις που χορήγησαν στους μαθητές, καθώς επίσης ο διευθυντής του Γραφείου Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ένας γονιός.

Η δίκη έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον τους ο τότε διευθυντής του σχολείου και νυν σύμβουλος Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Μ. Λούσης. Τότε, ο Σύλλογος των καθηγητών του σχολείου, διαφοροποιούμενος από τον Διευθυντή, αποφάσισε να δεχθεί τα ιατρικά δικαιολογητικά που προσκόμισαν οι μαθητές, εξαιτίας των ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν. Οι δύο από αυτούς εξακολουθούν να έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η δίκη ξεκίνησε στις 9 Δεκέμβρη και, μετά από ένα μήνα, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση. Την Τρίτη, πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας που προκήρυξε η τοπική ΕΛΜΕ και κινητοποίηση με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ