Πέμπτη 20 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ»
Από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη των μονοπωλίων

Αντιλαϊκή συγχορδία από κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία

Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, με την επίκληση ψεύτικων διλημμάτων, αξιοποιώντας τις «προσδοκίες» που έχουν καλλιεργήσει οι διαχειριστές του εκμεταλλευτικού συστήματος, μαζί και οι διάφοροι καιροσκόποι και τα κόμματά τους, το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας σχεδιάζει την επόμενη σφοδρή κλιμάκωση του αντιλαϊκού πολέμου.

Πολιορκητικός κριός λαϊκών συνειδήσεων, πρόσχημα για την επιβολή των επόμενων, χωρίς τέλος, αντιλαϊκών πακέτων, γίνεται η «αναδιάρθρωση» - επιμήκυνση του κρατικού χρέους, «λύση» δηλαδή που έχει να κάνει με τους αδυσώπητους ανταγωνισμούς ανάμεσα στις μερίδες των κοιναγορίτικων μονοπωλίων, των κρατών και κυβερνήσεων που τα εκπροσωπούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, η γερμανική κυβέρνηση, πηγές της οποίας επικαλείται, «εξετάζει σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού κρατικού χρέους», δηλαδή και επίσημου «κουρέματος» στη χρηματική αξία των κρατικών ομολόγων, πέρα και από την επιμήκυνση. Ακόμη ότι η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στην Ελλάδα τη χρήση των δανείων του «ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης» με γνώμονα και τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν για τις γερμανικές τράπεζες. Το καταφανώς στημένο παιχνίδι είχε και συνέχεια με «διαψεύσεις» του σχετικού δημοσιεύματος από κυβερνητικές «πηγές» τόσο στην Αθήνα όσο και στο Βερολίνο. Σύμφωνα μεε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο, γερμανική κυβερνητική «πηγή» δήλωσε στη συνέχεια ότι «επίσημα κανείς δεν μιλάει, αλλά είναι μια διεργασία που προχωράει»...

Η αναδιάρθρωση» του κρατικού χρέους ανακινήθηκε σχετικά πρόσφατα στην ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ, με τον επικεφαλής του ιμπεριαλιστικού Οργανισμού Ντ. Σ. Καν να δηλώνει σχετικά ότι «εφόσον το αποφασίσει και η ΕΕ, σίγουρα θα κάνουμε το ίδιο». Σύμφωνα με αυτήν την προοπτική έχουν δηλώσει και στελέχη της Κομισιόν. Οι δόσεις αποπληρωμής των δανείων στους τραπεζίτες και μόνο για τη διετία 2013-2014 ξεπερνούν το αστρονομικό ύψος των 145 δισ. ευρώ, γεγονός που η πλουτοκρατία αξιοποιεί για την προπαγάνδιση της αναγκαιότητας για νέα πακέτα, όπως αυτά που θα ανακοινώσουν μέχρι φέτος το Μάρτη και που αφορούν στο 5% του παραγόμενου ΑΕΠ ή για ακόμη 13 δισ. ευρώ. Τα κλιμάκια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, με φόντο την ενεργοποίηση και των ευρωπαϊκών μηχανισμών στήριξης προς την πλουτοκρατία, καταφθάνουν, αρχές Φλεβάρη στην Αθήνα για το νέο κύκλο «συνεννοήσεων» με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ενώ τις μέρες αυτές αναμένεται η εκταμίευση της «δόσης» (ακόμη 6,5 δισ. ευρώ) από την πλευρά της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ