Κυριακή 23 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δρομολογημένες, εδώ και καιρό, από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, διευθετήσεις στο Αιγαίο και στον ευρύτερο θαλάσσιο χώρο και ταυτόχρονα η βαθύτερη ενσωμάτωση στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και της αμυντικής ικανότητας της χώρας, αποτελούν στρατηγική επιλογή της ντόπιας αστικής τάξης και των κομμάτων της, για την εξασφάλιση καλύτερης θέσης στο πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού καταμερισμού και ανταγωνισμού.

Παράλληλα με τη δίψα των πολυεθνικών ομίλων να ορμήξουν στον ορυκτό πλούτο της ευρύτερης περιοχής, παράγοντας αρνητικός για τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, είναι το ΝΑΤΟ. Η λυκοσυμμαχία πιέζει σταθερά για κλείσιμο των διμερών «εκκρεμοτήτων» στο Αιγαίο, για την εύρυθμη επιχειρησιακή λειτουργία της Νότιας Πτέρυγας. Επιδιώκει την ολοκληρωτική ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, τη λειτουργία του ενιαίου επιχειρησιακού χώρου, περιλαμβανομένης της «αντιπυραυλικής ασπίδας» και της συνεργασίας με την Κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Αμυνας και Ασφάλειας.

Σε συνθήκες έντασης των ανταγωνισμών για τους δρόμους και τις πηγές της Ενέργειας, με δεδομένη την επιθετικότητα των πολιτικοστρατιωτικών οργανισμών της πλουτοκρατίας, η στρατηγική πρόσδεσης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς μόνο κινδύνους κρύβει για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Από αυτή τη σκοπιά είναι αναγκαία όσο ποτέ η ένταση της αντιιμπεριαλιστικής - αντιμονοπωλιακής πάλης του λαού, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου και την εμπέδωση της φιλίας και αμοιβαίας συνεργασίας των λαών, με μόνο κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ