Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ηλεκτρική ενέργεια από την ... ΕΥΔΑΠ

Η ΕΥΔΑΠ σκοπεύει να αξιοποιήσει την ενέργεια που προκύπτει από τις υδατοπτώσεις του υδραγωγείου του Μόρνου και όχι μόνο και να μετατραπεί σε ...προμηθευτή της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, στις 28 Φλεβάρη και την 1η Μάρτη, δημοπρατεί την κατασκευή δύο μικρών υδροηλεκτρικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 1,375 δισ. δρχ. Το πρώτο έργο θα γίνει στο χωριό Κλειδί Βοιωτίας και θα έχει ισχύ 630 KW, ενώ η συνολική ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 2.650 MWh. Το δεύτερο θα γίνει στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, θα έχει ισχύ 680 MW και η συνολική ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 2.650 MWh.

Η κατασκευή των έργων χρηματοδοτείται σε ποσοστό 50% από πόρους της ΕΕ, ενώ το σύνολο της παραγόμενης ενέργειας θα πωλείται στο δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι άλλα δύο ανάλογα έργα βρίσκονται υπό κατασκευή στις περιοχές Κίρφη και Ελικώνα, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ανάπτυξης και το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), ενώ σύντομα προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία η μονάδα παραγωγής ενέργειας από την καύση του βιοαερίου που παράγεται στις εγκαταστάσεις της Ψυττάλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ