Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δοκιμασία για δύο

Το ντέρμπι των «δικεφάλων» αποτελεί την πρώτη μεγάλη κόντρα της χρονιάς

Sportidea

Το ντέρμπι των «δικεφάλων» αποτελεί την πρώτη μεγάλη κόντρα της χρονιάς
Δοκιμασία περιμένει τους δύο από την τετράδα των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος αφού τόσο το προπορευόμενο Περιστέρι όσο και η τρίτη της βαθμολογίας ΑΕΚ αγωνίζονται σε δύσκολες έδρες. Αντίθετα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν αναμένεται να συναντήσουν ιδιαίτερα προβλήματα έστω και εάν ο πρώτος αγωνίζεται στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Αρη.

Το ντέρμπι των «δικεφάλων», που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δείχνουν να έχουν μια αγωνιστική σταθερότητα. Αλλωστε, Ο Κώστας Φλεβαράκης αρκετές φορές τονίζει ότι παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν οι παίκτες πρέπει να κάνουν το καθήκον τους. Αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν και σήμερα. Από την άλλη η ΑΕΚ μπορεί να... ίδρωσε απέναντι στη Δάφνη για το Κύπελλο, εντούτοις κατάφερε να πετύχει τη νίκη-πρόκριση. Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς φάνηκε να περιμένει το χαλάρωμα των παικτών του μετά και το δύσκολο παιχνίδι που έδωσαν κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σήμερα όμως οι δυσκολίες του αγώνα δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους καταστάσεις... Ο Σέρβος τεχνικός έχει ζητήσει από τους παίκτες του να είναι συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι και να δώσουν μεγάλη προσοχή στην άμυνα.

Η φετινή ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, το Περιστέρι, θα προσπαθήσει να «αλώσει» και το κάστρο της Κρήτης αγωνιζόμενο με το πάντα υπολογίσιμο στην έδρα του Ηράκλειο. Τον Αργύρη Πεδουλάκη προβληματίζει η κούραση των παικτών του από τα συνεχόμενα δυνατά παιχνίδια που έδωσαν σε διάστημα λίγων ημερών. Η ήττα από τον Ολυμπιακό με 73-63 για το Κύπελλο δε φαίνεται να επηρέασε πολύ τους Περιστεριώτες. Αλλωστε το γεγονός ότι βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας γι' αυτούς έχει μεγαλύτερη σημασία. Την Κυριακή θα προσπαθήσουν να περάσουν χωρίς απώλειες προκειμένου να διατηρηθούν στο ρετιρέ. Στην αντίπερα όχθη μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο οι Ηρακλειώτες στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στο πρωτάθλημα. Σίγουρα με τίποτα δεν επιθυμούν μια δεύτερη ήττα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Κάποτε ίσως και να θεωρούνταν δύσκολη η αποστολή του Ολυμπιακού στο Αλεξάνδρειο κόντρα στον Αρη. Τώρα, όπως έχουν τα πράγματα, μάλλον με μια πολύ καλή εκδρομή στην ακόμα γιορτινή συμπρωτεύουσα μοιάζει ο αγώνας. Βέβαια, την περσινή χρονιά ο Αρης είχε δείξει ότι παρά τα προβλήματα, στα δύσκολα τα κατάφερνε. Φέτος όμως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Αν συμβεί κάτι ανάλογο, μάλλον θα πρόκειται περί... θαύματος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Αρης-Ολυμπιακός (Αλεξάνδρειο 17.00), Πανιώνιος-Μακεδονικός (Ν. Σμύρνη 17.00), ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (Θέρμη 17.00), Δάφνη-Ηρακλής (Δάφνης 17.00), Μαρούσι-Νήαρ Ηστ (Μαρούσι 17.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: Ηράκλειο-Περιστέρι (Λίντο 17.00), Παναθηναϊκός-Μίλων (ΟΑΚΑ 17.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ