Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Αναίμακτα έληξε η κατάληψη

ΛΙΣΑΒΟΝΑ.-

Μετά από οκτώ ολόκληρες ώρες κατάληψης του κεντρικού κτιρίου του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RTP1, ο απελπισμένος Πορτογάλος παραδόθηκε στην αστυνομία και το «θρίλερ» έληξε αναίμακτα.

Από χτες το πρωί οι Πορτογάλοι πολίτες είχαν καθηλωθεί στις οθόνες παρακολουθώντας το 47χρονο Μανουέλ Σουμπτίλ που είχε καταλάβει μαζί με την οικογένειά του το κτίριο της κρατικής πορτογαλικής τηλεόρασης, απειλώντας να το ανατινάξει αν δεν του έδιναν τα χρήματα που ζητούσε ως αποζημίωση για την οικονομική καταστροφή που του είχε προκαλέσει ρεπορτάζ του σταθμού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Lusa.

Ο Σουμπτίλ είχε κλειστεί με τη σύζυγό και τις δύο κόρες του στις τουαλέτες της αίθουσας σύνταξης του τηλεοπτικού δικτύου, οπλισμένος και κρατώντας έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Αμέσως μετά η αστυνομία εκκένωσε το κτίριο και άρχισε διαπραγματεύσεις με τον Πορτογάλο επιχειρηματία, που ισχυρίζεται ότι η εταιρία του πτώχευσε εξαιτίας ρεπορτάζ που είχε προβάλει η πορτογαλική τηλεόραση πριν από δέκα χρόνια. Δικαστήριο της Λισαβόνας τον είχε δικαιώσει, όμως η υπόθεσή του εκκρεμεί στο εφετείο, με αποτέλεσμα να μην παίρνει την αποζημίωση των 500.000 δολαρίων που ζητούσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ