Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
«Ανησυχεί» η κυβέρνηση για νέες επιθέσεις

Αστυνομικός κοιτά τα συντρίμμια από την ισχυρή έκρηξη της προχτεσινής επίθεσης αυτοκτονίας

Associated Press

Αστυνομικός κοιτά τα συντρίμμια από την ισχυρή έκρηξη της προχτεσινής επίθεσης αυτοκτονίας
ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ.-

Επισημοποιήθηκε χτες η ανάληψη της ευθύνης από το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα/Μέτωπο (DHKP/C) για την προχτεσινή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας εναντίον αστυνομικού τμήματος στο Σισλί, που κόστισε 3 ζωές, ενώ η κυβέρνηση δηλώνει πως «ανησυχεί» για επανάληψη τέτοιων ενεργειών. Παρομοίως «ανήσυχος» εμφανίζεται και ο δήμαρχος της Πόλης.

Η ανακοίνωση της οργάνωσης αναφέρει ότι «ένας από τους μαχητές μας μπήκε στο αστυνομικό τμήμα του Σισλί μεταφέροντας μία βόμβα και κατέστρεψε έναν εχθρικό στόχο», προσθέτοντας ότι υπάρχει ανεξάντλητο απόθεμα μαχητών έτοιμων να θυσιαστούν και ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να επαναλάβει την επίθεση. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η βομβιστική επίθεση αποτελεί απάντηση στις επιχειρήσεις καταστολής των απεργιών πείνας στις τουρκικές φυλακές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο μεταφοράς τους σε μικρότερα και απομονωμένα κελιά, στο πλαίσιο του προγράμματος μεταρρύθμισης του σωφρονιστικού συστήματος.

Το DHKP/C είναι η μεγαλύτερη από τις οργανώσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Τουρκία και οι τουρκικές αρχές της αποδίδουν την ευθύνη για τη δολοφονία δύο αστυνομικών των ειδικών δυνάμεων σε ενέδρα τον περασμένο μήνα στην Κωνσταντινούπολη, καθώς και για πληθώρα επιθέσεων την τελευταία δεκαετία. Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί επίσης την οργάνωση υπεύθυνη για τη δολοφονία Τούρκου βιομηχάνου το 1996. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ έχει κατηγορήσει το Βέλγιο ότι υποκύπτει στην τρομοκρατία, αφού αρνείται να εκδώσει μία γυναίκα που καταζητείται για την ανάμειξή της στην υπόθεση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ