Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Ανησυχία για το πυρηνελαιουργείο

Με αφορμή την έκρηξη στο πυρηνελαιουργείο στο Ντίπι της Λέσβου, όπου τρεις εργάτες τραυματίστηκαν στις 7 Δεκέμβρη, ο Δήμος Ευεργετούλας εκφράζει την ανησυχία του για τους κινδύνους που συνεπάγεται η λειτουργία του.

Ειδικότερα, σε επιστολή του προς τη διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου, σημειώνεται: «Από το 1999 είχαμε εκφράσει τις ανησυχίες μας για τα προβλήματα που δημιουργούσε η λειτουργία του εργοστασίου στη θέση αυτή (πάνω στον επαρχιακό δρόμο), αφού ο δρόμος μετατρεπόταν σε ολισθηρή πίστα και η δυσοσμία έφτανε μέχρι τη Μυτιλήνη. Από τότε είχαμε επισημάνει να ελεγχθεί η νομιμότητα της λειτουργίας του και οι αναγκαίες προϋποθέσεις».

«Δυστυχώς σήμερα - συνεχίζει η επιστολή - επανερχόμαστε και ζητούμε να μας γνωστοποιήσετε αν οι πολύ παλιές εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα του πυρηνελαιουργείου καλύπτουν τους όρους λειτουργίας για την ασφάλεια των εργαζομένων, των περαστικών και τη δημόσια υγεία».

Ο δήμος ρωτάει την αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας για το αν έχουν γίνει έλεγχοι στο εργοστάσιο και πώς επιτηρούνται οι όροι λειτουργίας του, σημειώνοντας ότι πολλοί δημότες ανησυχούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ