Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Ιταλία διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης να περικοπεί η χρηματοδότηση στις μεταφορές ως μέρος του προϋπολογισμού λιτότητας.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, χτες, διαδήλωσαν ενώσεις χοιροτρόφων από όλη τη χώρα διαμαρτυρόμενοι για τις αυξήσεις κατά 50% της τιμής των ζωοτροφών, η οποία, όπως υποστήριζαν, απειλεί με οικονομική καταστροφή περίπου το 15% των χοιροτροφίων. Οι διαδηλωτές καλούσαν την κυβέρνηση να λάβει μέτρα υποστήριξής τους.

ΒΗΡΥΤΟΣ.-- Σήμερα, αρχίζει ο εντολοδόχος πρωθυπουργός του Λιβάνου, ο οποίος υποστηρίχτηκε από τη σιιτική «Χεζμπολάχ», τους εταίρους της αλλά και την πλειοψηφία των βουλευτών του Δρούζου ηγέτη Ουαλίντ Τζουμπλάντ, επαφές με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τη σύσταση κυβέρνησης «εθνικής ενότητας». Ο Ναζίμ Μικάτι, σουνίτης δισεκατομμυριούχους και πρώην συνεργάτης του Σάαντ Χαρίρι επικεφαλής των σουνιτικών δυνάμεων, δήλωσε, εκ νέου, αισιόδοξος για τα αποτελέσματα των επαφών του ενώ χτες τα πνεύματα στη χώρα ήταν εμφανώς πιο ήρεμα.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τον εντοπισμό «μεγάλου κοιτάσματος φυσικού αερίου» στην κουρδική περιοχή του Ιράκ ανήγγειλε η βρετανική εταιρεία «Heritage Oil» που διενεργεί έρευνες στην περιοχή σε συνεννόηση με την ιρακινή ηγεσία. Κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για κοίτασμα που έχει αποθέματα 12,3 τρισ. κυβικά πόδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ