Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«Στο φουλ οι μηχανές» για την πεντάμηνη καμπάνια

Περιοδείες σε χώρους δουλειάς και κατάρτισης έγιναν χτες και στην Πιερία

Από τη συζήτηση του κλιμακίου της ΚΝΕ με εργαζόμενους στην ΕΡΓΟΠΑΚ
Από τη συζήτηση του κλιμακίου της ΚΝΕ με εργαζόμενους στην ΕΡΓΟΠΑΚ
Περιοδείες σε χώρους, όπου μορφώνεται και δουλεύει η εργαζόμενη νεολαία της Πιερίας, πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο στελεχών της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Θανάση Χαστά, μέλος του Γραφείου του ΚΣ στο πλαίσιο της πεντάμηνης καμπάνια της ΚΝΕ για την οργάνωση της νεολαίας σε χώρους δουλειάς και μαθητείας.

Τα στελέχη της ΚΝΕ περιόδευσαν στο Συνεταιρισμό Ξυλουργών Κατερίνης, στο εργοστάσιο χαρτοκιβωτίων ΕΡΓΟΠΑΚ, στα καταστήματα «Κωτσόβολος», «MULTIRAMA» και στα «GOODYS», όπου οι εργαζόμενοι είναι 2 μήνες απλήρωτοι. Επίσης, περιόδευσαν σε χώρους μαθητείας όπου η νέα βάρδια της εργατικής τάξης παλεύει να πάρει ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα. Συγκεκριμένα, στο ΙΕΚ που οι σπουδαστές πληρώνουν 367 ευρώ το 6μηνο, για να αποφοιτήσουν χωρίς να πάρουν καν πιστοποίηση, στον ΟΑΕΔ που συγκεντρώνονται νέοι από όλο το νομό, πληρώνοντας ακριβά τα μεταφορικά τους, και στο Νυχτερινό ΕΠΑΛ Κατερίνης. Ενώ το βράδυ, ο Θ. Χαστάς μίλησε σε σύσκεψη με νέους εργαζόμενους.

Παράλληλα με την προκήρυξη της ΚΝΕ μοίρασαν και δεκάδες αιτήσεις του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καλώντας τους νέους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, να συμβάλουν στη δημιουργία επιτροπών αγώνα στους μεγάλους χώρους δουλειάς, αλλά και συλλόγων σπουδαστών στις σχολές μαθητείας.

Κάλεσαν τους νέους εργαζόμενους να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, να κάνουν πέρα τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό και να μπουν μπροστά στην προσπάθεια για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος, να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 10 του Φλεβάρη και στην απεργία στις 23 μαζί με το ΠΑΜΕ. Να δυναμώσουν την ΚΝΕ και το ΚΚΕ, τον αγώνα για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης με αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, του εργατικού, τεχνικού και επιστημονικού δυναμικού της, στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας και εξουσίας.

Οι εξορμήσεις και περιοδείες της ΚΝΕ συνεχίζονται αυτές τις μέρες σε εκατοντάδες χώρους δουλειάς και κατάρτισης σε όλη τη χώρα, ενώ θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και εκδηλώσεις της ΚΝΕ ενταγμένες στο πλαίσιο της καμπάνιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ