Πέμπτη 27 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΔΗΠΑΚ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΕΙ
Κάλεσμα για πανελλαδική κινητοποίηση το Φλεβάρη

Να οργανώσουν τον αγώνα από τα κάτω, απαξιώνοντας στην πράξη τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας τους, καλεί τους έκτακτους εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ η ΔΗΠΑΚ

Κάλεσμα προς όλο το έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ, για πανελλαδική κινητοποίηση στις 22 Φλεβάρη στο υπουργείο Παιδείας, απευθύνει η ΔΗΠΑΚ Εκτάκτων Εκπαιδευτικών ΤΕΙ, μπροστά τόσο στο οξυμένο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ...απληρωσιά εδώ και μήνες των εκτάκτων, όσο και στα συνολικότερα προβλήματα που δημιουργούνται στα ΤΕΙ και στην κοινωνία με τα κυβερνητικά μνημόνια... «Οι δυνάμεις της ΔΗΠΑΚ καλούμε σε οργάνωση της πάλης από τα κάτω, με αποφάσεις των Συλλόγων, με συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα, που δε θα παζαρεύουν, αλλά θα απαιτούν και θα συγκρούονται με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - τρόικας συνολικά και στην Παιδεία. Προχωράμε αγωνιστικά, μαζικά, οξύνουμε την πάλη, με αποφάσεις Συλλόγων του εκτάκτου προσωπικού των ΤΕΙ», επισημαίνει η παράταξη που ασκεί έντονη κριτική στην ηγεσία της Ομοσπονδίας των εκτάκτων (ΟΣΕΕΠ - ΤΕΙ).

Η ΔΗΠΑΚ καλεί τους έκτακτους εκπαιδευτικούς να διεκδικήσουν:

  • Να υπογραφούν άμεσα όλες οι συμβάσεις που εκκρεμούν. Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα. Γενναία κρατική χρηματοδότηση ΤΩΡΑ για την κάλυψη των χρωστούμενων και των λειτουργικών/εκπαιδευτικών αναγκών των ΤΕΙ.
  • Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων καθηγητών και λοιπού προσωπικού των ΤΕΙ. Σταθερή, αποκλειστική και μόνιμη εργασία του διδακτικού προσωπικού των ΤΕΙ.
  • Αύξηση της ωριαίας αντιμισθίας, διασφάλιση όλων των εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών δικαιωμάτων για τους έκτακτους καθηγητές, για όσο διάστημα υπάρχει το απαράδεκτο αυτό καθεστώς.
  • Οχι στο μνημόνιο κυβέρνησης - τρόικας. Να μην περάσει το Μνημόνιο της Παιδείας.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑΚ, μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι πριν δυο χρόνια έδωσε μόνη τη μάχη «για να ανασυγκροτηθεί η Ομοσπονδία της ΟΣΕΕΠ-ΤΕΙ, για να γίνουν εκλογές στους τοπικούς συλλόγους, χωρίς να έχουμε, ούτε να καλλιεργούμε αυταπάτες για τους συσχετισμούς στο χώρο μας. Μέσα σε αυτό το διάστημα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΣΕΕΠ-ΤΕΙ, με ευθύνη των δυνάμεων της πλειοψηφίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ, συνεδρίασε 3 φορές, με μοναδικό θέμα τη συνάντηση με το υπουργείο Παιδείας. Το μόνο δηλαδή που απασχόλησε από τα προβλήματα των εκτάκτων την πλειοψηφία του ΔΣ ήταν το αλισβερίσι και η συνδιαλλαγή με το υπουργείο Παιδείας, για να παζαρέψουν πόσα θα χάσουμε. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι θα ήταν ...προθυμότατοι να συμβάλουν και στη διαβούλευση της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για το νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, αυτόν που ξεπουλά ό,τι απέμεινε από τη δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση, που κάνει τα ΤΕΙ ΙΕΚ, προκειμένου να συνδέονται πιο εύκολα με τους στόχους του κεφαλαίου και τα επιχειρηματικά συμφέροντα στην περιφέρεια.

Η τελευταία συνάντηση της Ομοσπονδίας με τον Ειδικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας είναι άκρως αποκαλυπτική. Δέχτηκαν τα πάντα: Να γίνουν τα ΤΕΙ τμήματα τριετούς ή διετούς φοίτησης, να αξιολογούνται Ιδρύματα και εκπαιδευτικοί με τα κριτήρια της αγοράς και με "ποινές" στη χρηματοδότηση και, όπως φαίνεται, και στους μισθούς. Αποδέχτηκαν στην ουσία τη μη προκήρυξη νέων θέσεων για τους εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτούνται, δηλαδή την τραγική κατάσταση που υπάρχει και εντείνεται σήμερα στα ΤΕΙ, με τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τα τεράστια κενά σε μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, την ομηρία της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων από εξάμηνες πλέον συμβάσεις. Λέξη δεν ψέλλισαν για το απαράδεκτο θεσμό των εκτάκτων και τις συμβάσεις ομηρίας, παρά μόνο έψαχναν να βρουν διαχειριστικές λύσεις για να συντηρηθεί και να διευρυνθεί η ελαστική απασχόληση στα ΤΕΙ, να προωθήσουν δηλαδή με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου», σημειώνει η ΔΗΠΑΚ.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση η ΔΗΠΑΚ τονίζει: «Καλούμε τους Συλλόγους των Εκτάκτων να απαξιώσουν στην πράξη τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΣΥΝ, που κάθονται από κοινού σε τραπέζια φιέστας με το υπουργείο Παιδείας και συνυπογράφουν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την περαιτέρω υποβάθμιση των ΤΕΙ, διαχειρίζονται στην ουσία την κατάντια της Ανώτατης Εκπαίδευσης μαζί με και για λογαριασμό των επιχειρηματιών και των κομμάτων τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκρηκτικά τα προβλήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (2011-05-07 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγώνα στους συμβασιούχους διδάσκοντες (2011-03-02 00:00:00.0)
Κατάληψη απ' τους απλήρωτους συμβασιούχους (2011-02-18 00:00:00.0)
Ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Παιδείας (2002-06-11 00:00:00.0)
Απεργούν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί (1998-05-14 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις από τις 27 του Απρίλη (1998-04-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ