Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΕΙ
Κινητοποιήσεις από τις 27 του Απρίλη

Σε καταλήψεις διαρκείας όλων των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων θα προχωρήσουν από τις 27 του Απρίλη οι Σύλλογοι Εκτάκτου Εκπαιδευτικού καιΕιδικού Τεχνικού Προσωπικού ΤΕΙ,με απόφαση της Ομοσπονδίας τους, απαιτώντας την άμεση ικανοποίηση των θεσμικών αιτημάτων τους.

Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τονίζεται ότι παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του υπουργείου Παιδείας για την κάλυψη των κενών θέσεων, οι 372 θέσεις μονίμων καθηγητών, που είχαν εγκριθεί από το υπουργείο πριν από ενάμιση χρόνο, δεν έχουν ακόμη - εκτός από 95 - οδηγήσει σε προσλήψεις προσωπικού. Επισημαίνει δε ότι το υπουργείο θα πρέπει να καταλάβει πως οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί δεν καλύπτουν "πρόσκαιρες και περιστασιακές ανάγκες", αφού ξαναπροσλαμβάνονται μετά από προκηρύξεις κάθε Σεπτέμβρη για σειρά ετών (ακόμη και 15 χρόνια) ως "έκτακτοι".

Οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί απαιτούν:

  • Αμεση απορρόφηση και μονιμοποίηση των επί σειρά ετών μονίμως εκτάκτων.
  • Τριετείς συμβάσεις για όσους εκτάκτους απασχολούνται πάνω από 3 χρόνια στα ΤΕΙ, για τον καλύτερο σχεδιασμό του διδακτικού έργου.
  • Εξίσου αξιολόγηση της εκπαιδευτικής με την επαγγελματική δραστηριότητα για προσλήψεις έκτακτου και μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.
  • Μηνιαίος τρόπος πληρωμής και αύξηση κατά 5 των ωρών ανάθεσης, για επίλυση του προβλήματος της μειωμένης ασφάλισης στο ΙΚΑ και της κατοχύρωσης του επιδόματος ανεργίας του καλοκαιριού, αλλά και για πληρωμή σε τακτά χρονικά διαστήματα, αφού παραμένουν απλήρωτοι από το Σεπτέμβρη σε αρκετά ακόμα ΤΕΙ.
  • Ψήφο στα όργανα του ΤΕΙ, αφού καλύπτουν το 70% του εκπαιδευτικού προσωπικού και θα πρέπει να παίρνουν μέρος στη λήψη των αποφάσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ