Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΚΩΝΙΑ
Στα χαρτιά οι λιμνοδεξαμενές

Στα... χαρτιά έμεινε η απόφαση του υπουργείου Γεωργίας και πιο συγκεκριμένα του υφυπουργού Φλώρου (αρ. Πρωτ. 1832/75.5/21-12-1994), με βάση την οποία είχε εγκριθεί η αναγνωριστική μελέτη κατασκευής λιμνοδεξαμενών στο Νομό Λακωνίας στις θέσεις Αγ. Δημήτρης,Κελεφίνα,Ελικα,Καρυές και Δαφνί.

Τα παραπάνω αναφέρουν σε σχετική Ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Β. Μπούτας,προς τον υπουργό Γεωργίας Στ. Τζουμάκα.

Οπως τονίζουν οι βουλευτές του Κόμματος, με την ίδια απόφαση εγκρίθηκε και η εκπόνηση της οριστικής μεγάλης λιμνοδεξαμενής στη θέση "Αγ. Δημήτριος - Ζάρακας".

"Ομως, οι εργασίες για τη σύνταξη της συγκεκριμένης μελέτης έχουν σταματήσει από καιρό, ενώ για τις άλλες τέσσερις πρώτες θέσεις που είχαν αρχικά επιλεγεί από τον μελετητή δεν έχει γίνει ακόμα απολύτως τίποτα", αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Ενα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι ο απαράδεκτα χαμηλός αριθμός γεωπόνων που υπηρετούν στο νομό, επισημαίνουν οι Απ. Τασούλας και Β. Μπούτας. Σήμερα, στη Λακωνία υπηρετούν 17 γεωπόνοι σε σύνολο 40 οργανικών θέσεων. Πρόσφατα προκηρύχτηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας η πρόσληψη 3 γεωπόνων. Ομως, η πρόσληψη μόνο αυτών των γεωπόνων σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στο νομό, ο οποίος είναι κατ' εξοχήν αγροτικός, καταλήγουν.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω οι δύο βουλευτές του Κόμματος, ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας Στ. Τζουμάκα:

  • Εχει πρόθεση το υπουργείο να προχωρήσει στη σύνταξη των οριστικών μελετών;
  • Προτίθεται η κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει έργα υποδομής για τον πρωτογενή τομέα στο Νομό Λακωνίας; Αν ναι, ποια θα είναι τα έργα αυτά και ποιο το ύψος της δαπάνης;
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων γεωπόνων στο νομό; Θα χρηματοδοτηθεί η ΝΑ Λακωνίας για να προχωρήσει στις αναγκαίες προσλήψεις γεωπόνων;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ