Τρίτη 14 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανάγκη ισχυρού κοινωνικού μετώπου

Κλείνοντας την ομιλία του ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε:

"Είναι όσο ποτέ αναγκαίο, αγαπητοί φίλοι και φίλες, να κατανοηθεί ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων δεν μπορεί να γίνει ούτε αποσπασματικά, ούτε ατομικά. Δε λύνονται τα προβλήματα, αν δεν αναπτυχθεί ένα ισχυρό μέτωπο πάλης των εργαζομένων ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική".

"Αυτό το κοινωνικό μέτωπο πάλης του λαού και της νεολαίας θα είναι όπλο για την κατάκτηση νέων θέσεων. Και είναι γεγονός ότι σ' αυτό το κίνημα έχουν θέση όσοι, ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση, πιστεύουν και δρουν για μια άλλη πολιτική που θα έχει στο κέντρο της τον άνθρωπο, τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του και όχι το κέρδος".

"Το κύριο είναι και η δράση της ΝΑΣ να μην είναι αποσπασματική, αλλά να στοχεύει στον πυρήνα της πολιτικής των κυρίαρχων δυνάμεων, που θέτουν το ατομικό όφελος πάνω από το συλλογικό, κοινωνικό συμφέρον".

"Δεν ξεχνάμε, τέλος, ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Οι δυνάμεις του δικομματισμού άρχισαν να μοιράζουν υποσχέσεις, να κάνουν ρουσφέτια. Να εκμεταλλεύονται τον πόνο και τη δυστυχία των πασχόντων. Το κόκκινο αυγό και το πιάτο της μαγειρίτσας είναι η αρχή. Θα μοιράσουν ψεύτικες υποσχέσεις. Θα παίξουν, όπως παίζουν πάντα, με τον πόνο και τη δυστυχία που προκαλεί η πολιτική τους. Οι ανάπηροι, τα ΑΜΕΑ, όλοι οι πάσχοντες δεν πρέπει να ξεγελαστούν για άλλη μια φορά. Μέσα από τους φορείς τους, με κάθε πρόσφορο τρόπο και μορφή οργάνωσης, νομίζουμε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Με την αξιοπρέπεια που τους χαρακτηρίζει, με τη μαχητικότητα που τους διακρίνει, να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν. Το παλιότερο σύνθημά τους "Εμείς δεν επαιτούμε, διεκδικούμε" πρέπει να ξανακουστεί στους δρόμους της πάλης. Για να μην ενισχύσουν και να αντιταχθούν στην πολιτική που τους θέλει θύματά της. Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία ένα έχει να υποσχεθεί: Οπως πάντα, έτσι και τώρα, θα βρίσκεται σε μαχητική συμπαράταξη στους αγώνες για αυτά τα δίκαια αιτήματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ